[11. dec] filosofi og rollespil

Plan B kører en meget alvorsfulde serie indlæg om sammenhængen mellem rollespil og hvad de nu ellers har læst på universitet. Morten skriver om (rollespils)historie, Kasper skriver om analytisk filosofi i Superheros 3 og Peter er på bedste sociologiske vis all over the shop.

Det er så fint, så fint..

I forbindelse med Kaspers indlæg kom vi til at snakke om hvordan moralfilosofiske overvejelser over vold kom til udtryk i mit scenarie Slavehandleren fra Ascalon. Selvom jeg er imod vold i almenlighed, men fascineres jeg af de voldelige billeder man ser i film som 300 , Kill Bill eller Eastern Promises. Det var den dobbelthed jeg forsøgte at beskrive i Slavehandleren – især forsøgte jeg at fange fascinationen og formidle den for spillerne.

Hvis jeg skal højpandet handler det om at undersøge et felt. I Slavehandleren undersøger jeg æstetisering af volden som fænomen. Det er undersøgelsen der er interessant og ikke eventuelle svar. Jeg mener det er en meget filosofisk tilgang til rollespil.

4 thoughts on “[11. dec] filosofi og rollespil

  1. Thais Munk

    Jeg synes du har skrevet noget helvedes interessant her, som jeg ikke er sikker på at jeg forstår det helt. Du mener at undersøgelsen (dvs filosofi eller metoden) er mere interessant end svaret man får. Hvordan er det relateret til rollespil?

    Svar
  2. johs Forfatter

    Tak.

    Jeg kan se at der mangler også i ord i min tekst, så er det også svært. Det jeg mener er at undersøgelsen af noget kan være drivkraften i rollespil og filosofi. Det er det ofte for mig.

    Svar
  3. Pingback: Hvad handler det om? Fortællingers rolle i intrige-scenarier « planB – this revolution will not be televised

  4. Pingback: Det største 80′er scenarie: Slavehandleren fra Ascalon « planB – this revolution will not be televised

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.