[10. dec] Colonial dreams

Den engelske imperialisme var en grænseløs bevægelse. Derfor er det naturligt for fremtrædende officer i den royale hær der ser op imod stjernerne at føle et stik i hjertet over at her kan imperiet ikke nå.

Det ville være min grundpræmis for at købe og spille Space 1889 – Red Sands, men jeg bange for at det for mig ville være et spil der løb ud i sandet. Der ville være for meget vildmarksspil og det ville gå ligesom Mouse Guard. Jeg er dog alligevel fascineret af kolonialismens brutale grænseoverskridende logik og ville gerne spille en kampagne med det som drivkraft for fortællingen. Til gengæld ved jeg også at jeg er bedst til at spillede sociale historier, der foregår et lukket miljø. Så hvis jeg ellers havde tid ville jeg lave en kampagne, hvor det meste spil foregik i miljøet omkring en gentleman-klub i London omkring 1900 tilført lidt okkultisme a la Hellboy og Sandman. Der skulle være fundet stadigvæk hemmelige passager ind i til andre magiske verdener og en lille del af overklassen har påbegyndt forberedelsen til koloniseringer af disse. Spillet skulle handle om det politiske spil i forbindelse med denne proces. Spilpersoner skal selvfølgelig være centrale i denne – om ikke andet så fordi de har en særlig naturlig forståelse eller følsomhed overfor det magiske eller på anden måde centrale i planerne. Der skal også ske noget action, men jeg tænker at det meste skal afstedkomme af eventyrer der tager væsener og ting med hjem. Måske skal kampagnen slutte med en rejse ind i en anden verden.

3 thoughts on “[10. dec] Colonial dreams

  1. anne

    Eller man kunne lade det foregå i det lille lukkede miljø af koloniembedsmænd – enten med smag af det lange stykke af Heart of Darkness, hvor han sidder på en handelsstation og venter på, at hans skib bliver repareret, eller mere over i Jewel in the Crown med velfungerende expat-miljøer, hvor embedsmændene og deres koner kan leve i en lille stump England midt i Indien.

    Jeg synes virkelig, det her lyder skægt – det lyder en smule som Steampunk med tænder

    Svar
  2. Pingback: [12. dec] Colonial Hero < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.