[M&R] Microscope’d setting

R&M står for som min face-to-face kampagne hedder. Den er lettere inspireret A Song of Ice and Fire.

 

I går spillede vi et spil Microscope og fik fortalt settingens tidligste historie. Microscope er et spil hvor man digter lange historiske epoker og zoomer ind på enkle interessante situationer som man rollespiller. Læs evt. Mortens mere grundige beskrivelse af spillet. Der virkede godt for os. Vi var enige om at udspille en førhistoriske tid: legenderne. Vores startepoke var “fordrivelsens epoke”. Vores slutepoke var “Den store Krig” og efter denne starter historisk tid.

Imellem disse epoker var der epoker såsom “heltenes æra” og “udrensningen”. Rasmus tog noter, men har ikke mailet dem endnu. Derfor bliver I fri for det helt store refereret. Vi fik sagnkonger, helte, drager og guder på banen.

“Den store flod” fik en meget central rolle.

Vi spillede at to tvillingekonger dannede områdets første to riger på hver sin side af floden.

Den sidste epoke, den store krig, endte med at Kong Godrik skulle krones, men det gik galt! Kronen og den ukronede Kong drukende i floden.

I mellemtiden var der dragejægere, magiske våben, kongen i nord, sleske hoffolk og falske præster der tilbeder ligeså falske guder.  Svig, list og korruption.

9 comments
Per
Per

Nu bliver jeg sgu da for alvor nysgerrig.

johs
johs

Ok? Spørg og jeg vil svare så godt jeg kan :D

Uffe
Uffe

Uh, rollespilsudbredelsespyramidespil! Sælg det Johs. (og husk at jeg skal have procenter af dine procenter for det var mit Microscope i brugte i Viborg). For dem der hellere vil have trykte kopier kan jeg anbefale Leisure Games (englandsbaseret webshop med stort indie-udvalg).

johs
johs

Jeg begynder snart at tag procenter. To af dem jeg spillede med i onsdags har osse købt spillet. :D

Morten Greis
Morten Greis

I lighed med Johs vil jeg sende en stor smiley til Thais' bemærkning og konstatere, at spillet er både 53.- og 300.- værd :D

Thais Munk
Thais Munk

Du havde ret, det var 53 kr værd! Hold da kæft, hvor er det godt! Det vækker samme glæde i mig som computerspillet Civilisation og lignende spil. Man får lov til at se en hel verden vokse op og præge den. Nøj, hvor skal jeg sørge for at få det spillet snarest muligt.

johs
johs

Det er godt. Både som spil i sig selv og især som kampagnestarter. Det er de 53 kr. værd. Det er også 300 kr. værd Tvillingekongerne blevet narret til at dele riget op af dronningen, varselssigeren og købmanden. Det var åndssvagt sejt.

Thais Munk
Thais Munk

Microscope virker cool. Jeg kan se at det koster cirka 9$ som pfd, dvs 53 kr. Det er selvfølgelige ikke så galt...er det godt? Det virker nemlig voldsomt spændende. Jeg synes det er sejt med de to tvillingekonger. Det er en sej omgang forhistorie. Det lægger op til ala Game of Thrones på en superfed måde. Glæder mig til at læse mere :-)

Trackbacks