Jeg skriver sgu scenariet ind i hånden

Til næste Fastaval skal jeg skrive novellescenariet Vaulunds hævn. Jeg er stadigvæk i gang med at planlægge og har ikke fået så mange ord ned endnu. I denne fase er der mange både gode og dårlige ideer.

Min nyeste idé er, at måske skriver jeg scenariet ind i hånden. Der er 3 grunde til, at jeg synes det kunne være sjovt.

 1. Det er sjovt at lave layout, men prisen på layout-programmer er ikke så sjov. Plus at de kræver andre slags computere end jeg har (kan ikke installere programer på min arbejdscomputer eller på min chrombook) og ungerne bliver træt af mig når jeg låner deres for lang tid af gangen.
 2. Mine evner indenfor computer layouy er ok. Jeg har måske en lidt skarp start 00’er stil, fordi jeg lærte at layoute i slut 90’erne og kun har gjort det sjældent siden slut 00’erne. Det betyder at jeg godt kan sætte et fint scenarie op, men jeg har ikke så mange udtryk som jeg mester. Og i disse dage er jeg ret fasineret af sådan en gammel 80’er punkrock DIY stil., som primært blev skrevet i hånden eller på skrivemaskine og layoutet i hånden ved hjælp af en limstift og kopimaskine.
 3. Også er jeg gammel nok til at havde afleveret danske stile, hvor man først skrev teksten i hånden for efterfølgende skrive dem ind i hånden. Senere skrev vi dem i hånden og skrev dem ind i et tekstprogram på computer. Det var en arv fra skrivemaskinen, hvor man ikke kunne rette tekst, men det er jo blevet 1000 gange lettere på computer, hvor alt altid allerede er en slags digital fluks. Den anden vej: Skrive det på computer og skrive det ind i hånden ville havde været smartere, så det gør jeg i dag. Det er selvfølgelig ikke en grund i sig selv, men måske pga. mine gamle danske stile, så har jeg et nostalgisk forhold til at skrive tekster i hånden. En følselse af autenticitet og chance for at komme lidt væk fra datamaten.

Jeg sagde ikke, at det er var gode grunde, men ville det ikke være meget sjovt med et fastaval-scenarie skrevet i hånden?

7 thoughts on “Jeg skriver sgu scenariet ind i hånden

 1. Thomas Jakobsen

  I hånden ? Wow.
  Spændende.
  Ja, det ville jeg ikke selv gøre, medmindre jeg skrev et scenarie til HOL.
  Men det er i hvert flad artzy-fancy. Og jeg vil stor respekt for dig, hvis alting laves i hånden. Ingen kopi-maskiner. Men alting skrevet i hånden, så hver spiller og spilleder får en autentisk og unik taktik oplevelse.

  Svar
  1. johs

   Jeg tænker, at det skirves og tegnes i hånden, men scannes til pdf.
   Det er en novelle og jeg kan ikke overskue at skrive 5-15 scenarier i hånden.

   Svar
 2. Jakob Bondesen

  Du kunne lade dig inspirer af de gamle 80’er Zines. Små DIY magasiner, hvor alt er lavet i hånden og klippet og klistret sammen og til sidst kopieret eller duplikeret. Gerne på farvet papir.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.