Imperiet: synopsis

I 2009 skrev jeg og en masse andre en samling rollespilsnoveller sat i Warhammer verden: Imperiet. På trods af at mit eget scenarie ikke er noget at skrive hjem om så er jeg utrolig stolt af projektet. (I virkeligheden var Lars Andresen nok den primære grund til at projektet blev til noget, men det var min idé og det var sgu en ret god idé). Synopsen var ret enkel og personligt rettet imod den scenarie ansvarlige Frederik Johannes Jensen. Måske lidt for personlig – bedøm selv.

NB: Bemærk at jeg allerede inden jeg havde skrevet synopsen havde skaffet en række medforfattere.

Warhammernovellescenarieantologi

Kære Frederik

Sikke dejligt at du blev scenarieansvarlig. Tak, fordi du vil og jeg glæder mig til at se hvilken idealistiske tiltage du gennemfører.

Jeg og en række forskellige scenarieforfattere har tænkt sig at lave en Wahammernovellescenarieantologi til Fastaval 09.

Ideen er både storslået og enkelt. Storslået i sit format som værk, men ret enkel i udførelse. Hver forfatter skriver en af Warhammer Imperiets 10 provinser eller en af de 3 bystater. Det bliver altså til 13 noveller, som jeg samler i en pdf. Et scenarie. Scenariet sende/ downloades af en af scenariets fem spillere. Denne ene spiller læser alle eller nogle af novellerne. I samarbejde udvælger spillerne hvilken noveller de ønsker at spille og de spiller så mange de har overskue/lyst/tid til.

Det er op til forfatterne af de enkle noveller om der er en spilleder i traditionel forstand eller om novellen er spillederløs eller der er 4 spillere og en spiller. Ligesom man har fuldt kreativ kontrol over sin novelle (man er kun bundet af at novellen skal relatere til den provins man skriver om plus et spillerantallet på 5). Altså bliver den en tematisk (det der Imperiet) novellesamling, hvor jeg håber vi kommer til at se mange forskellige fortællinger, mekanikker og kommer til at møde et vel af personlighed (da der er heller ingen gennemgående spilpersoner).

Forfatterne er også opfordret til at holde sig under 12 sider.

De ti provinser er:  AVERLAND, HOCHLAND, STRIRLAND, THE MOOTLAND, MIDDENLAND, NORDLAND, OSTMARK, OSTLAND, RIEKLAND, TALABECLAND & WISSENLAND. Plus de tre bestater: NULN, MIDDENHEIM OG ALTDORF.

Jeg regner med at være en form for redaktør, sådan at du ikke behøver holde styr på alle 13 novelleforfattere. Ligesom jeg har sagt at deadlinien for novellerne er 3 uger før Fastavals deadlinie. På den måde håber jeg at der både er tid til at jeg hjælper nogle med layout plus at vi faktisk kan aflevere til tiden (selvom det ikke er sikkert alle af novelleforfatterne er lige gode til det).

Også har vi et radikalt ønske, nemlig at det, fordi der er så mange forskellige historier i denne samling, skal være muligt at spille antologien i alle spilblokkene på Fastaval. Det er ikke fordi jeg forestiller mig at der er nogle der vil gøre det, men mere fordi jeg faktisk synes det er synd for de der har deres scenarie liggende i samme blok som antologien (hvis den kun ligger i to blokke).

Vi er stadigvæk i opstarten, pt er vi:

Altdorf: Lars Kaos Andresen (fortælling om nogle små tyve, der skal udfører et lille job, men hvor alt går galt).

Hochland: René Toft (Jagten, en fortælling om 4 brødre, der er på jagt).

Middenheim: Mette Finderup.

Mootland: Martin Svendsen.

Nordland: Jonas Harild (Mødet mellem Imperiets udsending og det vilde nord. Kultur/natur konflikt, hvor naturen vinder og spillerne fortæller deres undergang) .

Nuln: Thomas Munkholt (Storslået fortælling om kanoner og hofbal. Fortalt igennem en stemningsfuld mekanik).

Ostermark: Olle Jonsson (Praleri som mekanik)

Ostland: Morten Greis (Br. Grimms mørkeskove)

Reikland: Kristian Nørgaard.

Stirland: Claus Kliplev.

Wissenland: Peter Fallesen (Om at komme hjem efter en dannelsesrejse kun for at opdage at landsbyen er blevet brændt ned).

Er tilbage: Averland, Middenland, Talabecland – hvor jeg skal havde en af dem. Men jeg mangler stadigvæk tilbage meldinger fra nogle jeg har spurgt, så jeg venter og tager den sidste der er tilbage. Jeg har dog novelleideer til alle fire.

Ellers har jeg indkaldt alle forfatterne til et møde lørdag d. 1. 11. hvor du er mere end velkommen.

For en god ordensskyld, skal du vide, at jeg undlod at spørge dig, fordi jeg viste at du skulle være scenarieansvarlig (det fortalte Jonas H mig).

KH Johs

3 thoughts on “Imperiet: synopsis

  1. Pingback: [◄◄] Imperiet – Pjaltekongen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.