12: Hvad er en Carroburg Bürger?

Så er vi er halvvejs igennem decemberventen til jul, så i dag tænkte jeg at i stedet for fakta om den 6. spilgang Geheimnistag og den åndelige sommeroffensiv så vil jeg fortælle lidt om selve kampagne set up’et.carroburg-fakta

Det virker også fint at Geheimnistag, der netop er hemmelighedernes festdag holdes lidt, ja, hemmeligt. Derudover har jeg endnu ikke planlagt særlig meget om denne spilgang endnu.

Set up

Spillerne spiller klassiske Warhammer spilpersoner, som er lavet på klassisk warhammer’sk facon – dvs. de slået tilfældigt efter Warhammerreglerne (måske får de lov til at slå et par ekstra gange). Derudover skal man svare på spørgsmål, ligesom det er angivet i grundbogen, hvor spørgsmålet er Hvor religiøs er du? og Hvad er din familiemæssige baggrund? og den slags. Udover at spilpersonerne er klassiske Warhammer spilpersoner, så er de også Carroburg Bürgers.

At de er borgere betyder, at de har et liv ved siden af eventyrene og det er derfor ikke meningen at alle spillere møder op hver spilgang. Når ens spilperson ikke er med får man ikke xp for spilgangene, men det er til gengæld i downtimen, hvor man får lov til at bruge xp. I downtime køber man nye skills eller skifter karriere. Derudover kan man bruge downtime til at hele skade og man skal slå på en downtime-tabel for hver gang man ikke spiller med. Der er en tabel for hver Career Class og udfaldet kan være alt fra blive gift, man har fået en stor ordre, ens hus er brændt ned, fået et barn, der er begyndt et ondsindet rygte om en, man har fået en akademisk anerkendelse, et kampar osv.

Hvad er en Carroburg Bürger?

Udgangspunktet for kampagnen er spilpersonerne er alle borgere i Carroburg, hvs. at de har borgerbrev og indfødsret (må eje en bolig i byen, hvilket de ikke nødvendigvis gør). Et borgerbrev er selvfølgelig ikke omkostningsfrit, så spilpersonen må på et eller andet tidspunkt valgt at købe det. Man behøver ikke købe borgerbrev for at bo i Carroburg, men man har bare ikke borgerrettigheder, hvis man ikke har et. Man kan kun købe borgerbrev, hvis man enten er født i Carroburg eller fra Hertugen (evt. som belønning eller hvis man kan et håndværk der mangler i byen).

Derudover er de alle medlem i Carroburg Bürger Verein, som er en forening de fleste borgere i Carroburg er medlem af. Det giver en række fordele, man må få foretræde for hertugen (hvis man har en nødvendig grund), man må tilslutte sig laug eller andre byens ordener, man bliver fritaget for bestemte skatter, man må bære våben i byen osv. Derudover er der alle de uformelle fordele, såsom netværk mm. Man har dog også pligter, såsom andre skatter og man kan blive udpeget til domsmand eller skulle hjælpe med at/betale for vejarbejde.

Hvis man viser sig som et særligt ansvarligt bysbarn kan man blive udvalgt til Carroburg Shortsword og bliver givet et Shortsword af borgerforeningen. Alle spilpersoner skal være medlem af Carroburg Bürger Verein, men de er ikke nødvendigvis Carroburg Shortsword (overhovedet ikke til at starte med). Hvorfor man er Carroburg Bürger skal med i spilleren baggrund. Som sagt er der i Warhammer en række spørgsmål man skal svare på når man laver spilperson og jeg har tænkt mig at lave disse spørgsmål om til en form for spørgeskema, hvor hvordan/hvorfor blev medlem af Carroburg Bürger Verein kommer med.

Dette skulle havde været fakta til spilgangen Geheimnistag og den åndelige sommeroffensiv.

2 thoughts on “12: Hvad er en Carroburg Bürger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.