Carroburg Bürger kampagne

Inspiration til kampagner kan kommer mange steder fra. Denne udspringer af nødvendighed, Rasmus’ Old school Temple of Elemental Evil-projekt (mere om det senere) og lidt det faktum at Morten & co. har valgt at spille Warhammer. På vores Dresden Files kampagne har vi haft svært ved at stille hold. Det er træls. Pga. vores livssituationer, hvor de fleste af os er mænd i 30’erne med jobs og familier, er det nødvendigt for hver enkelt af os at aflyse en spilgang i ny og næ. Det skal der være plads til, men udover vi har svært ved at stille hold, så gør de mange afbud det også vanskeligt at lave et forløbende narrativ.

tempel

I en mailkorrespondance om problemet refererede en af spillerne, Ask, til mødestrukturen i vores fælles ven Rasmus’ dungeon crawl Temple of Elemental Evil kampagne. I Rasmus’ kampagne er der en pule af 14 spillerne, der alle har lavet en spilperson. Det er ikke meningen at alle skal møder op hver gang. Dagens hold bliver sat af dem der møder op, hvilket som oftest er 6 til 7 spillerne. Resten af spilpersonerne bliver tilbage i en slags base camp imens dagens hold udforsker videre ned i templet. Det er en sjov struktur. Læs mere på Rasmus’ blog.

Jeg er ikke rigtig fan af dungeon crawl eller d&d, så jeg kommer ikke til at spillede Temple of Elemental Evil. Til gengæld er jeg pænt stor fan af Warhammer og kampagner der foregår i en by. Derfor jeg har fundet  på et set up, hvor jeg planker Rasmus’ mødestruktur og blander det med urban krigshammer til dit fjæs.

Reikland (1)

Great Carroburg Bürger kampagne

Imperiet er et farligt sted og hver spilgang er der trusler (mod byen, lokale, hoffet, menneskeligheden osv.) i Carroburg og en gruppe handlingsstærke bysbørn må træde til, så kastanjerne kan redes ud af ilden. Det er bare ikke altid de samme bysbørn der træder til. Det er enkeltstående eventyr, hvor skurke måske undslipper, men som aldrig ender med en cliffhanger.

Ligesom i Rasmus’ kampagne skal der være en del spillerne til denne kampagne. Spillerne spiller klassiske Warhammer spilpersoner, der er slået tilfældigt efter Warhammerreglerne og det er ikke meningen at alle spillere møder op hver spilgang. Når ens spilperson ikke er med får man ikke xp for spilgangene, men det er til gengæld i downtimen, hvor man får lov til at bruge xp. I downtime køber man nye skills eller skifter karriere. Derudover kan man bruge downtime til at hele skade og man skal slå på en downtime-tabel for hver gang man ikke spiller med. Der er en tabel for hver Career Class og udfaldet kan være alt fra blive gift, man har fået en stor ordre, ens hus er brændt ned, fået et barn, der er begyndt et ondsindet rygte om en, man har fået en akademisk anerkendelse, et kampar osv.

Eventyrene kan være ting som:

 • Spilpersonerne undersøger rygter om rottemænd i byens kloakker (og møder skavens)
 • Spilpersonerne afslører ved et tilfælde en kaoskult
 • Spilpersonerne skal afværge et giftmord på Hertugen
 • Under Carroburg open, en lokal blood bowl turnering, bringer udeholdet Reikland Reavers, deres voldshooligans til byen og eftersom de er anført af adelige må spilpersonerne (og ikke byvagten) stå for at forsvare sagesløse imod dem
 • Flere skavens
 • Noget med en necromancer
 • En spilperson er faldet i lag med en varulv (Gips!)
 • Spilpersonerne er i teateret under den store taalhäuser brænd, hvor teateret med fantom and all brænder ned
 • Et plot jeg hugger fra en Dresden Files roman

 

Alt i alt meget Felix and Gotrek lig fortællinger. Eventyrerne skal både være noget man kan løse med snilde og vold (gerne begge).

True Warhammer.

(Jeg overvejede også et Ars Magica eller magiskole-koncept, hvor de spilpersoner, der ikke er med læser til eksamen, men det blev alligevel lidt for kedeligt.)

4 tanker om "Carroburg Bürger kampagne"

 1. Thomas Jakobsen

  Det lyder en som rigtig god ide. Det minder lidt om den problemstilling vi har i vores ‘senior’ spiller gruppe hver anden tirsdag. Vi har godt nok rundet de 40 (på nær yngstemanden) men livet ved siden af kan stadig medføre aflysninger. Mest stabile spiller er ældste manden der så også er på pension og ikke har forpligtigelser i forhold til børn mere.
  Men sådan var det også da de fleste af os var i 20’erne. Der var der også afbud 🙂
  Vi har ad åre valgt at spille uanset hvem der kommer. Er vi kun tre mand samlet vil rollespil nok blive aflyst af brætspil. Men ellers køre vi bare løs.
  Det er på den anden side også tæt på umuligt at lave plots der er knyttet til en spilperson. Det problem er vi ikke så ramt af da vi typisk ikke spillet sådan noget nymodens rollespil 🙂

  Svar
 2. Johs

  Ov, det er fedt at høre jeres erfaringer, men forskellen her er nok at designe kampagne efter det og ikke ignorerer.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.