Onlinerollespil

Jeg har tænkt over hvilke slags rollespil, der passer bedst til online spil. Udover meget strategiske spil a la D&D, som ikke rigtig gør noget for mig.

Warhammer 4 ed.

Her under Corona-virus lock down er jeg nemlig kommet med i en Warhammer kampagne. Jeg tror de andre nåede at mødes off-line og lave spilpersoner inden vi gik i karantæne, men forrige lørdag lavede jeg min over Skype.

Samme aften spillede vi første spilgang og i torsdags spillede anden spilgang. Vi gør det super simpelt med videoopkald over Skype. Terningerne slog vi hver for sig analog. Ask forsøgte at vise os et særlig godt slag, men det viste sig blot som et par blå prikker. Det er en tillid sag, hvilket er ret sympatisk.

Det virker ret godt at spille online. Vi har spillet A Rough Night at The Three Feathers, som er et scenarie, som jeg gerne har ville spille længe. Men det er lettere eller federe at spille Warhammer off-line.

Vi skulle havde spillet i går, men det blev desværre aflyst.

Vampire

Inspireret af vores Warhammerspilgange vi aftalt en spilgang i vores vampirekampagne her i mandags. Desværre blev det også aflyst – vi har ikke nok der kunne møde tidligt nok op, så vi fik bare snakket lidt både om kampagnen og hvordan det ellers går med os. Det var fint, men også lidt ærgerligt.

 

En tredje kampagne?

Faktisk var jeg begyndt at læse Ars Magica i starten af karantænen, fordi jeg tænkte det ville være det perfekt Corona spil!

En videochat og et Google Sheet også kører bussen, men da jeg kom til afsnittet om hvordan man laver spilpersoner gik jeg allerede død og kunne godt se at der simpelthen er for meget arbejde i Ars Magica. Der er noget med det der fedt spil a la Ars Magica, som jeg tænker online rollespil kan. Jeg kan bare ikke lige gennemskue om hvad det skulle være, men det kribler i fingerne for at lave en mini-online kampagne i noget der passer til online formen.

Jeg tror noget med planlægning, federig og lidt mere monolog baseret spil er vejen frem, men jeg ved det ikke. Jeg kunne også rigtig godt tænke mig at lave en minikampagne i Hellboy/B.P.R.D. universet.

Det kunne være noget Vampire eller Apocalypse World’ish?

2 thoughts on “Onlinerollespil

 1. Henrik Dithmer

  Jeg har indtil videre kørt Trophy og en enkelt Earthdawn session. Derudover har jeg prøvet at spille Across the Endless Sea, og The Sword, The Crown and The Unspeakable Power (begge disse er PBTA).

  Jeg synes faktisk det fungerer OK, men jeg kan godt mærke at det klassiske system-spil (Earthdawn) lider under manglen på den fysiske interaktion. De andre går noget bedre, mest fordi der er mere tjubang over dem, i forhold til ED hvor vi kører magical investigations med et temmeligt spraglet cast.

  Iøvrigt er der masser af måder man kan slå terninger over nettet, eksempelvis over Discord. Men det er jo selvfølgelig ikke det samme…

  Jeg overvejer, om det kunne fungere godt med rollespil, der er rent tekstbaseret, men jeg tænker at man skal designe/spille noget der specifikt er lavet til det.

  Svar
 2. Rasmus Nord

  Alt med potentialet for lidt intern intrige eller hvor information er delt ud individuelt, tror jeg er godt.

  Night’s Black Agents og mega-kampagnen The Dracula Dossier er perfekt. Men et stort projekt.

  Call of Cthulhu ser ud til at virke godt.

  To spil fra Fria Ligan jeg også overvejer er Alien og deres cinematic scenarie Chariot of the Gods og Mutant Year Zero: Elysium, der er en mini-kampagne.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.