Der er nok snak i verden

En stille science fiction.

Hør musikken imens du læser.

I 2018 forsvandt al sprog fra verden. Hvis man stadigvæk kunne navngive sådanne fænomener kunne man havde kaldt det ”Den store nedsmeltning”, men det kunne man ikke. Efter begivenheden var der ikke nogen ord eller meningsfyldte tegn længere. Al sproglig semantik ophørte med at kunne eksistere. Den store nedsmeltning var både mental og fysisk smertefuld.

Efterfølgende forsøgte man naturligt at danne nye sprog både med lyde og med tegn, men hver gang blot to personer finder en enighed omkring tegnene og en semantik, så sker der en ny nedsmeltning – ligeså smertefuld som Den store nedsmeltning, men mere ensom.

Udover mangel på sprog og semantik, så er verden og samfundet forsat. Bonden malker stadig sit kvæg, mælken kommer ud til folk i supermarker. Pengesystemet er selvfølgelig ophørt, men det har ikke ændret så meget, vanen har taget over.

Og folk kan kun udtrykke de mest simple følelser overfor hinanden.

4 tanker om "Der er nok snak i verden"

  1. johs

   Tak og det tænkte jeg nok.
   Ja, det har jeg. Det er jo lidt en dramaøvelse.

   Jeg tænker det skal spilles uden dialog eller indremonolog og med objektive beskrivelser. Beskriv hvad din figur gør, ikke hvad hun vil/tænker/føler. Også skal fortællingerne holdes close to home. En historie kunne være afslutningen af et ægteskab – hvordan går man fra hinanden, på en ordentlig måde, hvis man ikke kan snakke sammen?
   Det kunne handle om børneopdragelse – hvordan opdrager man sine børn, hvis man ikke kan fortælle dem hvad der er rigtigt og forkert, hvis man ikke kan lytte til dem og snakke om deres oplevelser.

   Også skulle det ikke være for langt.

   Man kan også tage øvelsen i en lidt anden retning. Det gør Mads Egedal Kirchhoff her: http://alexandria.dk/data?scenarie=4365
   Det scenarie er en klar inspiration. Tag og læs det.

   Svar
 1. Peter Brichs

  Jeg er vild med det, Johs.

  Som vi også snakkede om i fredags, vil jeg nok aldrig komme til at rent faktisk spille det. Men jeg elsker konceptet – omend jeg ser det som en næsten umulighed at spille.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.