The Dresden Files

Jeg er lige gået i gang med at læse The Dresden Files rollespillet. Selvom jeg ikke er nået særlig langt, så er det tydeligt at det bygger rigtig meget på bogserien af samme navn. Personligt mener jeg at The Dresden Files er noget af det bedste 00’er goth/urban fantasy-plup litteratur man kan få.

Kort fortalt handler det om en toldmand privatdetektiv der bor og arbejder i vor tids Chicargo.

dresdenfiles

Bøgernes (og rollespillets) univers er en blanding mellem rollespillet Vampire the Masquerade og tegneserien Hellblazer. Rollespillet bruger Fate systemet som jeg bliver mere og mere vild med. Rollespillet er ligetil og godt skrevet. Jeg glæder mig til at spille spillet. Efter hvad jeg kan gennemskue er det meningen at spillerne og spilleder bygger settingen sammen, så jeg løber ikke ind i samme problem som jeg gjorde med min 1938-kampagne. I den kampagne digtet for meget setting, som aldrig kom i spil og mest af alt bare var i vejen, da vi begyndte at spille spillet.

 

Se denne rigtig fine anmeldelse af rollespillet:

2 tanker om "The Dresden Files"

 1. Rasmus Alstrup

  Det virker til at være et fedt spil, især hvordan man bygger settingen op så den passer til gruppen m.m. Og så er jeg ret begejstret for Kurt Riegels anmeldelser på Game Geeks.

  Ift. dine tanker om at spille urban fantasy, så virker dette spil til at kunne opfylde mange af dine tanker.

  Svar
 2. Johs

  Ja, det virker til at det kan noget med den slags verdener jeg synes er interessante. Og det uden at jeg skal bruge et forfærdeligt system.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.