Museum kickstart kampagne!

Her i weekenden var familien på museum. Nærmere betegnet tog Davids Samling og Glyptoteket i lørdags. Det var en blandet oplevelse. Glyptotekets formidling er mildt sagt tung i røven. Derimod var Davids Samling (og især den islamiske samling) kick ass formidlet.

Imens vi gik rundt i det stilfulde museum og så på gl. bøger, mønter, billeder, våben, tæpper og fik tonsvis interessant fortalt informationer om tidelig islamiske historie og kunsthistorie tænkte at denne oplevelse ville være den perfekte start på en kampagne sat i senantikken/ middelalderens mellemøsten. Veil of Night (“grundbog” til muslimske vampyrer til Vampire: The Dark Ages) er en af de rollespilsbøger jeg ikke gav væk. Historisk islam er for mig et sejt og interessant “mind set” som jeg virkelig gerne ville udforske igennem noget ret pulp’et rollespil.  Derfor lå tanken om en kampagne med et mellemøstligt tema ikke så fjernt.

Jeg har tidligere forsøgt mig med at spille  i historiske settings (Rom omkring 100 år før Kristus og USA just efter uafhængighedskrigen).

Det har ofte været et problem at de mindre historie interesserede spillere ikke har kunne forestille sig settingen. Det er beskriver nok også noget om mine manglende beskrivelsesevner som spilleder. Det har været et problem der har forfuldt mig i vores spil. Meget kan sikkert klares med et one-sheet kampagne oplæg – men her i weekenden gik det op for mig at der meget at hente i et museumsbesøg. Ligesom jeg synes et museumsbesøg ville være en ret sej og social måde at starte en kampagne på. Det er gratis at gå på Davids Samling, om onsdagen har de åben til kl. 21 og det ville passe perfekt, da hveranden onsdag  er min gruppes faste spildag. Med et museumsbesøg til fx kl. 20.30-21 kunne man efterfølgende gå hjem eller på en café og snakke kampagneoplægget igennem.

Men!

Jeg skal jo ikke starte en mellemøstlig kampagne op, da jeg er ved at forberede en Providence 1938er kampagne.

Er der nogle museer vi i den forbindelse bør besøge?

Arbejdermuseet, måske?

7 tanker om "Museum kickstart kampagne!"

 1. Morten G. Petersen

  Arbejdermuseet lyder oplagt at besøge, eller måske en rundtur på Carlsberg 😉

  Du skriver:
  eg har tidligere forsøgt mig med at spille i historiske settings (Rom omkring 100 år før Kristus og USA just efter uafhængighedskrigen).

  og så tænker jeg, at du burde have byttet rundt på de to settings, så du spillede Rom netop efter dets afhængigskrig, eller Amerika i år 100.

  God ide med museet. I min hedengangne nephilim-kampagne, der udspandt sig om Rundetårn snakkede vi ofte om at besøge tårnet, men fik det aldrig gjort. I en senere nephilim-kampagne var vi dog til foredrag om et beslægtet emne på institut for religionsvidenskab, hvor der blev talt om theosofister, David Icke og andre sære ting.

  Svar
 2. Morten G. Petersen

  Med ombytningerne ville jeg lave en slags kontrafaktisk eller alternativ historie, hvor kampen mellem Nord- og sydstaterne blev sat i en romersk kontekst (legionærer med rifler) osv.

  Carlsberg dækker på sin egen måde en del af samme periode som Arbejdermuseet, og der kunne være nogle sjove paralleller at drage mellem et arbejdermuseum og (en slags) industrimuseum.

  Svar
 3. johs Forfatter

  Hmm… Nord- og sydstatsromer lyder ret sjovt, men næsten for plup for mig. Forresten var det jeg mente med “uafhængigskrigen” faktisk revolutionen (1770-80erne) og ikke borgerkrigen (1850–65erne).

  Hvad med industrimuseet? Er det noget ved?

  Svar
 4. Oliver Nøglebæk

  Jeg har selv været meget inspireret af at tage på besættelsesmuseet her i Århus. (Som jeg faktisk synes er mere interessant end Frihedsmuseet.) Som udgangspunkt for en fortælling om politiet.

  Svar
 5. Morten Greis

  Jeg har ikke prøvet at besøge Industrimuseet, så det ved jeg ikke.

  Ja, det gik op for mig i anden runde, at det nok var uafhængighedskrigen i 1700-tallet, du havde i tankerne, og ikke Borgerkrigen, som jeg rent refleksmæssigt havde tænkt. Romersk version ville måske handle om et romersk oprør i England, hvor de lokale romere nægter at sende forsyninger og tropper til fastlandet, og derved begynder en romer-brittanisk uafhængigshedkrig ved at smide en ladning romersk fiskesuppe/-sovs i Kanalen.

  Man kunne selvfølgelig også spiller “Cypern-krisen”, hvor de to supermagters, Rom og Persien, kolde krig er ved at blive varm ved udstationeringen af tropper på Cypern.

  Svar
 6. Asbjørn Olsen

  Brede værk er ret awesume. Der er også 6 karakterer der interager med hinanden igennem nogle film, og det hele lugter ret meget af rollespil. Til gengæld ligger det i Brede, så det er en lille tur væk. Det er i øvrigt ganske gratis.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.