Border Princes: Historiens ruiner

Med bogen Renegade Crowns og et sæt terninger slår jeg en lille sandkasse frem.


Efter jeg har slået mit områdes geograf skal jeg slå hvilke ruiner, der er. Der er seks.

For hver ruin slår man hvilken race der har lavet ruinen. Til forskellige tider har forskellige racer befolket the Border Prince, derfor kan man ud fra ruinerne danne sig en tidslinje for ens område. Den første ruin, jeg slår for, er en dværgeruin og imellem 5000 og 100 år gammel.

Derefter slåer en ”menace” for sin ruin, ruiner er pissefarlige. I vores dværgeruin er der en golem – jeg vidste ikke at der fandtes golems i Warhammer.

Så slår man det oprindelige formål med ruinen – dværgeruinen med golemen var, og er vel stadigvæk, et gravsted. Interessant ruin.

Det sidste man slår for er hvorfor ruinen blev forladt. Dværgene forlod gravstedet (eller området omkring gravstedet) pga. en borgerkrig. I den historie jeg digter på baggrund af mine terningeslag ender jeg med at lave om på kausaliteten. Det har jeg det ok med.

Jeg slår det sidste slag om ved flere af ruinerne, for ellers ville områdets historie ikke give mening for mig.

Kortet er et link

Kortet er et link

 

De seks ruiner

Den første ruin er et dværgegravsted, hvor de pga. en borgerkrig for 100 til 5000 siden har forladt en golem. Jeg beslutter mig for at hende der er begravet er en dværgedronning ved navn Gunhild og ruinen hedder ”Moor Gunhild”. Jeg ligger det i de nordøstlige bjerge.

Det næste er et arabyan tempel, hvor der er en ”swarm” af et eller andet. Arabyans kom først til Border Princes for 1500 år siden og forlod endeligt the Border Princes for 100 år siden. Templet blev forladt pga. en naturkatastrofe. Jeg tænker templet hedder Al Kamir og ligger det ved foden af Jonas. Der er sket en ”Pompei”-episode.

Så slår jeg et Recent human ruin af et bosted (landsby), hvor der er en dæmon. Hell yeah! Forladt for mindre end 300 år siden pga. noget magisk. Måske var dæmonen det magiske. Jeg navngiver landsbyen Sweinsted. Den ligger i det sydvestlige hjørne lige ved siden af min Whirlpool, som jeg navngiver Graafs Whrilpool, fordi dæmonen hedder Graaf.

Den fjerde ruin er et kaos kultist fort. De forlod det pga. en pest og nu har de døde overtaget ruinen (jeg slår ’undead’ ved ’menace’). Den er maksimum 3000 år gammel. Jeg tegner fortet som et sort tårn ude i skovsumpen ikke langt fra Sweinsted og kalder det ”Der Dunkle Turm“. Graaf er nok en Nurgle dæmon. At hans tilhænger er døde af pest og at en nekromantiker først meget senere er kommet forbi og vagt de pestdøde til leve igen.

Den femte er et Khemri ruin. Khemris er Warhammers udgave af det gamle Egypten, underlagt et præsteskab af necromancer. Jeg slår at der er i ruinen er en degenereret  stamme, at det var en udpost og at grunden til at forlade ruinen var politisk. Der var Khemris i området for mellem 1500 og 3000 år siden. Udposten ligger midt ude i den østlige del af ørken.

Sidst slår jeg et arabyan fort. Der er pest. Hvorfor det blev forladt er et mysterium, fortet er mennesketomt og ser ud til at være blevet forladt i en fart. Pesten må være kommet til byen senere. Fortet hed Alamut og ligger det i ørkenbjergområdet helt til vest i kortet.

De fleste ruiner er altså i den sydvestlige del af kortet. Der har jeg det ok med.
Tre ud af seks af ruinerne i mit sandfyldte område kommer fra ørkenfolk.

 

Tidslinje

For over 2500 år siden
Jeg vil gerne have ham nekromantiker til være ret nytilkommen, men synes at Der Dunkle Turm gerne må være meget gammelt. Det er den ældste ruin og over 2500 år gammelt. Her boede et folk der tilbad noget de troede var en frugtbarhedsgud. De byggede et stort sort tårn til deres gud. Det var her at Graaf første gang blev kaldt til verden. Med ham kom pesten og den tog kultisternes liv.

 

For 2232 år siden
Var tårnet og Graaf glemt, til gengæld kommer Gunhild til området. Hun har været i krig med hendes søster Gudrund og tabt. Inden Gunhild når at opbygge en magtbase bliver hun myrdet. Mange mil væk får udåden Gudrunds til at gøre oprør imod hende. Efter oprøret rejser de bedste ingeniører til Gunhilds grav og udbygger den. De efterlader en golem til at våge over hendes lig.

 

For omkring 1600 år siden
Bygger det mægtige Khemri-rige en udpost i området. En pyramide. Et sted i necromancernes bureaukrati bliver udposten simpelthen glemt. Da de ikke får nye ordre forlader officererne udposten og efterlader de menige til at degenererede.

 

For 1200 år siden
400 år efter kommer arabyan handelsmænd til området. De står sig først ned i det nuværende Sonnenthal, hvor der stadigvæk boer nogle af deres efterkommere, men forsøger også at rykke mere vest på. De bygger et tempel, Al Kamir, og et fort, Alamut. For 812 år siden udbryder vulkanen (nu kaldt) Jonas og ødelægger Al Kamir. For 635 år siden bliver Alamut forladt. Mange år senere forbander Graafs’ kultister ruinerne.

 

For 164 år siden
Kort efter de har fået forbandet Alamuts ruiner. Fremkalder landsbeboer i Sweinsted, dæmonen Graaf. De dør alle i forsøget og Graaf er fanget i landsbyens ruiner og denne verden.

 

For 96 år siden
Kommer nekromantikeren til Der Dunkle Turm. Han er endnu ikke særlig aktiv, men planlægger at overtage verden. Man tror man har masser af tid når man er udødelig og ikke ved der kommer en gruppe helte forbi om lidt.

2 tanker om "Border Princes: Historiens ruiner"

  1. Thais Munk

    Hej Johs,

    Når du skriver om det og viser dine tegninger frem, så virker Renegade Crowns jo faktisk som en sej bog. Er den så det? Eller det bare fordi at du er sej?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.