15: Sprog

Denne dag gemmer på et oversigtark over lingvistisk udvikling i Warhammer verden.

wfrp_loreI fanzine’et Liber Fanatica IV er der en fin lille artikel om sprog i Warhammer. Udover regler for hvem der har plusser til at forstå hvem, så er der et fint oversigtark over lingvistisk udvikling. Det er supernørdet og superfedt.

oversigt

Klik for et større billede.


Lingua Praestantia er “Magick Language”, men ellers skulle boksene være selvforklarende.

13 tanker om "15: Sprog"

 1. Morten Greis

  Johannes Busted Larsen ThomasJakobsen Det er superfedt. Det minder om lignende lingvistiske øvelser, der har været lavet af fansne i Mystara-settingen. Det er spændende læsning.

  Svar
 2. Morten Greis

  Det er der. Der er opbygget meget fine slægtstræer for menneskenes sprog, og mange spændende diskussioner omkring slægtskabet mellem de enkelte grene af elverne.

  Svar
 3. Thais Munk

  Jeg er også totalt vild med det 😀

  Jeg undrede mig dog lidt over at Arcana Dwarf ikke har spor fra the Old Ones, men sådan er der jo så meget…(og jeg er også topnørdet på det punkt her)

  Svar
 4. Johannes Busted Larsen

  Det bemærkende René Toft også på Facebook, Brian https://www.facebook.com/brian.bjerregaardbergh?fref=ufi skrev til det (og andet): “Dværgene er jo skabt af The Old ones, Så old ones må have skabt et specifikt sprog til dem, uden nogen form for sammenhæng deres sprog. Giver mening for så kunne chaos måske aldrig lære af bruge deres Rune magi. (Man skal huske at der findes dværge wizards i Oldhammer, og ikke kun Runesmede som i nyere og fordummende udgaver af warhammer verdenen).

  Elverne var ment som at skulle kunne lære direkte fra The old ones, Så det giver mening at deres sprog er tæt på Old Ones eget sprog.”

  Hvilket jeg synes er en interessant bemærkning. 

  Til gengæld synes jeg det er sjovt og urealistisk at at Classical og Breton ikke har påvirket Reikspiel.

  Du ser og bemærker mange af de samme ting som vi diskuterer over på Facebook. Både her, men også ift. din kommentar om “https://sortforsyning.dk/2015/9-elvere-glemmer-dvaerge-husker/comment-page-1/#comment-29138”. Det er lidt sjovt at indlæggene afføder de samme diskussioner på tværs af platforme og jeg er glad for at der liv her inde, så for mig er det en fordel at du ikke er på Facebook. Selvom samtalerne om indlæggene kommer til at køre parallelt.

  Svar
 5. Johannes Busted Larsen

  Det er langt mere detaljeret end noget jeg har set i Warhammer. Det kan for mit vedkommende næsten også blive for detaljeret.

  Svar
 6. Thais Munk

  Johannes Busted Larsen Heh! Jeg synes det er ret sjovt at jeg altid bliver gjort opmærksom på det med at jeg ikke er på Facebook 😀

  Og tak, jeg nyder at deltage. Og du har klart fat i noget med Breton og Classical. Det er derudover fedt at se Druidic igen, for det savner jeg sgu i 2nd edition.

  Svar
 7. Johannes Busted Larsen

  Ja, det er også fordi det er mærkeligt at du ikke er på Facebook 🙂 Eller måske er det ikke mærkeligt, men der foregår en masse kommunikation (og larm) som du ikke deltager i. Har du været på Facebook ever? Eller hvordan? Har du nogensinde set interfacet?
  Jeg fanzine’et er til 2. udgaven, men der er mange referencer til 1. Fx hele artikler om hvordan man bruger og konverterer 1. udgave spells til 2. udgave reglerne.

  Svar
 8. Thais Munk

  Johannes Busted Larsen Jeg har teknisk set være på Facebook og slettede min bruger igen med det samme. Jeg har en sådan en følelse af et behov for “omvendt privatliv”, hvor jeg ikke har behov for at lære alt om folk uden også at kende en evt kontekst. Jeg ved ikke om det giver mening, men derudover kender jeg mig selv godt nok til at vide at jeg ville bruge alt for meget tid på Facebook og ikke få nok ud af det. Men ja, jeg har da set det. 

  Og fedt! Jeg kan overall bedre lide magi-systemet i 2nd, men der er sgu også nogle pokkers fine ting i 1. udgave. Det lyder som  en awesome artikel derudover! 😀

  Svar
 9. Johannes Busted Larsen

  Thais Munk Man kan jo læse dem alle sammen online på det link jeg har i indlægget. Tjek dem ud ved lejlighed.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.