[NCN] Gensyn med Narzula City

Mit sidste scenarie foregik i Narzula City-bydelen De Fem Harzadiner. Jeg har planket fra den settingbeskrivelse og skrevet videre på den.

De Fem Harzadiner & Den Beskidte Havn

Narzula City er mange ting. Det er Imperiets hovedstad med det overflødige palads og blodige garnisoners ophav. Det er verdens navle, byen i midten som ligger der hvor øst fronter vest i en bragende basar. Det er et menneskeskabt bjerg af gyder og stræder, lag på lag af guld, sved og affald. Narzula City er hjemsted for den Imperiets hellige frikastiske kult og seks ud af syv profeter. Narzula City består af bydelene: Det småkedelige rigmandskvarteret Gold Hill, Al Hakim Bazaren der fuld af solbrændte købmænd, blodfattige pengeudlåner og lyssky lommetyve og De Fem Harzadiner.

Lankhmar

De Fem Harzadiner er fem gader og de tilstødende gyder, der løber mellem Narzula Citys fem store handelspladser: Kødmarkedet, Slavetorvet, Kornpladsen, Offerhalerne og Den Beskidte Havn. Gaderne er kvarterets nervebaner og harzadinernes primære indkomst kilde. Om dagen betaler handelsmænd gadebanderne beskyttelsespenge for at kunne flytter deres varer mellem de forskellige markeder i fred. Om natten tager modige rigmandssønner og bodyguards på udflugt til de mange barer og bordeller der ligger i de fem hovedgader.

Ja, jeg er stadigvæk ret vild med Leibers fantasyby Lankhmar.

Ja, jeg er stadigvæk ret vild med Leibers fantasyby Lankhmar.

Ordentlige folk holder sig dog fra gyderne. Der bor frigivne slaver, løsarbejder, invalide soldater, tilflyttere fra rigets fattigere provinser, de udstødte, luder og lommetyve i utætte etagehuse af brunt mudderet ler. Gyderne snor sig i et ugennemskueligt net, som fremmede går vild i.

Der lugter af storbyaffald i de fem harzadiner. Især om sommeren hvor varmen bliver tryggende og tæt. Om vinteren kæver kulden lugten, men alle ved at den bare ligger der og vender under den gule sne. Det er ikke et sted for børn, men det er der hvor Low Darok, Den Niperkanaza, Dric, Frigrad Sortblod og Hector er vokset op.

Den Beskidte Havn styres af den gale Keit Senior. Keit familien sidder på magten over natmændene og har i generationer styret transporten af menneske lort og pis ud af byen, som familien sælger som gødning til de omlæggende landsbyers marker. De handler i afskaffelse af afføring og ved særlige lejligheder livløse kroppe af prominente afdøde.

Der skinker og står store tømmer med lort på kajerne. Derudover er der ret tomt i havnen og udover på nogen halvtomme lortetransportbåde er de eneste mennesker at finde inde på Den Hvide Måne (også kaldt Røvpitten). Den Hvide Måne er ellers et fint værthus i hvide og røde farver, men den er altid fyldt af mennesker, ildelugtende mennesker. Knækkede natmænd med tyndt hår og dårlige tænder.

Jeg forstiller det blot er en af flere bydele, som skal beskrives. Udover De Fem Harzadiner har jeg fundet på bydelene Gold Hill (for cowboy?) og Al Hakim Bazaren, hvilke bydele mangler jeg? Et tempelområde? Hvad er ellers noir?

6 tanker om "[NCN] Gensyn med Narzula City"

 1. Morten Greis

  Jeg synes, det stikker sært ud med et engelsk stednavn blandt de danske og de eksotisk klingende navne.
  De fem hazardiner, Al Hakim bazaren og Den beskidte havn er seje, men Gold Hill? Så hellere Gyldenhøj eller noget med Mons aurum.

  Svar
 2. Jonas

  Jep, der skal være et tempelområde. “Tempelhaverne” fx.

  Måske også et et område med en arena – til væddeløb, blodige slåskampe, henrettelser m.m.

  Svar
 3. Johs

  Hvad med Auz Gentri?

  Hvem Jonas er du mon? Jeg nævner jo faktisk “Offerhalerne”, de kunne godt bruges til væddeløb, blodige slåskampe, henrettelser, gudedans m.m.

  Svar
 4. Pingback: [NCN] Kort over Narzula City < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.