[NCN] Kill your murder mystery darlings

I denne kommentar skriver Kristian at han frygter min scenarie gaber over for meget. Mordmysteriet og miljøbeskrivelsen er måske lidt for meget af det gode. Spillerne både skal digte deres egen historie (ud fra et oplæg) og digte et mordmysterium. Der er en seriøs risiko for at det bliver svært at holde styr på begge dele.

Måske er mordmysteriet en darling. Det er ikke det centrale i det jeg ønsker at fortælle. Hvis jeg dropper den skal jeg finde på en anden ramme for de andre historier.

Det var meningen at byvagten skulle introducere bipersoner i sin efterforskning og at nogen af bipersonerne viste sig at være hovedpersoner i deres egne historier. Det er forholdsvis let at introducere bipersoner i en efterforskning, fordi at interview folk og eksperter er det man gør når man efterforsker. Problemet er bare at jeg ikke er interesseret i selve sagen som byvagten efterforsker.

 

Hvad med det er?

Der slåkamp ved lokummerne bag kroen Den Røde Gris. Sheff ser kampen fra baggårdens skygger. To mænd, den ene lidt for fuld, anden lidt for ung. Ham den fulde trækker blank. Ham den unge bløder og dør.

Efter den fulde mand forlader kamppladsen. Undersøger Sheff liget og finder et værdfuldt guldsmykke. Smykket er et sindrigt niperkanasisk spind af guldtråde båret over hals og bryst. Sheff hapser det og forlader hurtigt baggården for at få smykket omsat til klingende mønt. Ham ved at lånehajen Prop Stewart har en forkærlighed for niperkanasisk guldhåndværk og vil derfor give en god pris.

 

Derefter følger vi smykket igennem forskellige handler. Spillerne får lov til at spille Sheff, Prop Stewart osv. Indtil en af spillerne møder en biperson, med en baggrund og konflikt, som hun ønsker at gøre til en hovedperson og en historie vi skal spille. Derefter dukker smykket op undervejs i historierne, men venter vi kun tilbage til at følge smykket, hvis de andre historier går i stå og vi har brug for at introducere helt anderledes bipersoner (hvis der en spiller stadigvæk mangler en hovedperson, men synes at de bipersoner som bliver introduceret i de andres historier er nedern).

En tanke om "[NCN] Kill your murder mystery darlings"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.