[M&R] Ashton

Jonas har skrevet om kongehuset Ashton.

Ask har lavet våbenskjoldet i dette online program.
 

Wardius Ashton, det nuværende overhoved, er kun d. 3. konge i Ashton (nyt hus). Familien var før i tiden en succesrig handelsfamilie – og nært tilknyttet et af de gamle underhuse i området. Før Ashton kom til magten tilhørte området Crossford – Efter en masse palaver/borgerkrig, der nærmest udryddede områdets underhuse, udnævnte Crossford Ashton til herskere.

Ved at gøre det, så kunne Crossford få fat i en masse af Ashtons penge og strategiske havne – troede de! Wardius’ bedstefar var kæk nok til at udnævne sig selv til konge.Crossford prøvede at sætte de nye “konger” på plads med en rask lille invasionshær – men Ashton vandt bl.a. pga. lejesoldater. Siden har Crossford ikke gjort mere ved det – da det kan forstyre deres handelsruter og pga. den årelange konflikt med Aldebrand.

Wardius’ far og farfar var udmærkede regenter – men Wardius er den egentlige grund til Ashtons fremgang – han er fremskridtorienteret og ligeglad med traditioner. Områdets gamle underhuse er blevet stækket gevaldigt og handelsmænd i byerne har fået stor magt. Af alle landene har Ashton den største koncentration af  byboere. Samtidig er infrastruktur m.m. væsentligt forbedret. Det betyder, at der er en spirrende merkantilisme, og rent konkret betyder det, selvom Ashton på papiret kun er rigt og ikke er super-rigt, at de har flere rede penge end andre huse. – Så de kan købe indflydelse, hære – og ikke mindst låne penge til andre huse.

Spørger man min Carhol-spilperson – som er meget berejst – så vil han nok nævne, at Ashton er en meget stor trussel også selvom de ikke direkte er i konflikt med Carhol. Wardius vil efter min spilpersons mening gøre det af med de gamle huse og deres traditioner – brænde flodtronen af – og bygge en mur oppe mod nord, så der ikke kommer flere barbarer hærgende…

Ashton har ikke ressourcerne til at angribe, men deres taktik er måske mere at lokke andre til at angribe dem – og så knuse invasionshæren på eget territorium.

Største modstander til Ashton må være Vinewood – de ligner meget hinanden – Vinewood har også en hel del handel, råd til lejesoldater – og de slås om handelsruter..

Alliancemæssigt vender Ashton sig til Aldebrand – Nyttig muscle power…

Klik for større version

Ashton har links Wickmont, Brinet og Aldebrand

Wickmont er nok et ægteskab. For at irritere Vinewood.

Brinet og Aldebrand er pengelån…. Fordelagtige renter til Aldebrand. – Måske et ægteskab under opsejling med et af de to huse, hvilket ville bekymre Vinewood og Crossford.

Stats

Deres overhoved/konge hedder: Wardius

Deres motto er: Alting er forgængeligt.

De er kendt for: Information, købe sejr. (tror jeg der står)

Deres hjemby hedder: Whitbur

Deres borg hedder: Silver Keep.

Deres familie dyd er: Prudence

Deres vice er: Envy

Og de mangler: Krigshistorier (de har aldrig erobret større landområder fra andre kongeriger)

Tilføjelse: Deres svaghed er Wardius’ sønner – som er nogle krigslystne brushoveder – men Wardius ved at et stort erobringseventyr lige nu vil tømme pengekassen. Sønnerne vil gerne i krig med Vinewood.

 

Læs om de andre kongehuse

 

3 tanker om "[M&R] Ashton"

 1. Jonas

  Lige præcisering:

  Det Ashton mangler er: Krigshistorier (de har aldrig erobret større landområder fra andre kongeroger)

  – Det med tronen kan jeg ikke lige huske – måske noget anderkendelse fra de gamle huse?

  Tilføjelse: Deres svaghed er Wardius’ sønner – som er nogle krigslystne brushoveder – men Wardius ved at et stort erobringseventyr lige nu vil tømme pengekassen. Sønnerne vil gerne i krig med Vinewood.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.