Providence og 1938?

Hvilke settingsbøger beskriver New England (i særdeleshed Providence) i 1938?

Jeg kan ikke min Call of Cthulhu. Har ikke spillet det særlig meget og har ikke læst andet end lidt af grundbogen. Det nok Call jeg bør til, for at finde ud af noget om New England. H. P. Lovecraft opvoksede og levede sin sidste tid i Providence, så den må være beskrevet i rollespillet. Jeg ved at der findes tre tider man kan spille i, nemlig 1890, 1920 og 1980er. 1920erne er tidsmæssigt så tæt på 1938 at det kunne være interessant at læse om det, men også så langt fra at det er lidt problematisk at blande de to tider sammen.

Man får nogle billeder af tiden i Indiana Jones (Raiders of the Lost Ark er sat i 1936, The Temple of Doom foregår året før i 1935, The Last Crusade er sat i 1912 og 1938(!)), Carnivàle (er sat i 1934-1935) og Torso (1934 til 1938(!)).
Der er dog svært at gennemskue hvordan hverdagen så ud fra de ovenstående. Jeg har brug for at vide hvem og hvor der er telefoner. Hvor mange der har bil. Jeg ved at det er før forstæderne blev ”opfundet” i 1940erne og byerne derfor var overfyldte, men hvordan var trafikken? Bruger man stadigvæk hestevogne? Findes der allerede diners? Og er amerikanerne begyndt at spise ude i stedet for hjemme? Folk er arbejdsløse, men hvad arbejder folk med (når de arbejder)? Hvordan ser en slut 30er fabrik ud? Og hvordan var New England i slut30erne?

Angående Providence specifik, så har jeg kigget i mine gamle Dark Colony til Vampire, der er en settingbog til New England. Den var mindre informativ end jeg husker, så hvis du har en god settingbog skriv.

5 thoughts on “Providence og 1938?

 1. Thais Munk

  Et hurtigt Wikipedia opslag bragte faktisk overraskende med sig, som kunne bruges til lpts (advarsel: Jeg burde skrive opgave og er lidt træt. Sig til hvis jeg vrøvler)

  -Ettore Majorana (italiensk atomfysiker) forsvinder i marts. Han havde en ven i Californien. Måske er han relevant?

  -Lidt mere interessant: Snehvide og de 7 Dværge af Walt Disney får premiere som den første farve-tegnefilm i fuld længde og bliver en succes uden lige.

  -Action Comics nr 1 udkommer! På forsiden ser man “The Man of Tommorrow”, Superman.

  -Byerne Dana, Enfield, Greenwich og Prescott i Massachusetts bliver ryddet jævnet med jorden for at give plads til “Quabbin Reservoir”, som leverer vand til Boston og omegn.

  Svar
 2. Morten Greis

  For resten, Lovecraft var inspireret af anlæggelsen af et reservoir og dets udryddelse af en række mindre byer og andet, da han fik ideen til The Colour Out of Space, som udspiller sig et sted, der nu er under vand.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.