[Diaspora] Islands in the SkyPeter spiller (eller skal spille) en Dragejægerne inspireret fantasy kampagne. Jeg er ret misundelig.

Hvis det var mig der skulle lave et spil med flyvende øer så ville jeg skabe spilverden ved hjælp af Diasporareglerne. I Diaspora laver man i spilgruppen 6 – 10 solsystemer sammen. Man skiftes til at slå man tre stats for hvert solsystem: Technology, Enviroment og Resourcer. En stat kan gå fra -4 til 4. Ud fra hvad de tre statsværdier fortæller om solsystemet digter to sætninger om systemet. Sætningerne skal fortælle noget om systemet, dens kultur, politik eller anden udtryk. Derefter slår man for hvilke systemer der er forbundet til hvilke (ved hjælp af Slipstream). Herefter formulerer man en tredje sætning omkring systemet, nemlig noget om hvordan den forholder sig til sit om-universers.

I Islands in the Sky ville jeg næsten gøre det samme. Jeg ville bytte to af de tre stats ud og lave det lidt mere dualistisk. Fantasy er nemlig ofte ret dualistisk. ”Technology” ville jeg bytte ud med ”videnskab” (1 til 4) over ”magi” (-1 til -4), sådan at øer der har meget videnskab har mindre magi og omvendt. ”Enviroment” ville jeg bytte ud med vejr eller måske en årstids-stat – sådan man slår for hvor varm eller kold/tør eller fugtig en ø er. Det har jeg ikke helt tænkt igennem endnu. Jeg ville beholde ressource/rigdom som stat.

Derudover ville jeg indfange de flyvende øer i ugennemsigtig tåge eller iblandt voldsomme vinde, så der kun var en vis antal farbare ruter man kunne flyve imellem dem. Disse ruter ville jeg slå ligesom man slår slipstream-forbindelser i Diaspora.

Jeg ville beholde Fate-reglerne og det med at man skal formulerer sætninger under udviklingen af verden og spilfigurerne, men jeg er også ved at blive mere og mere vild med Fate-reglerne (jeg har dog ikke spillet med dem endnu).

De flyvende øer og andre darlings

Mit spilunivers ville være lidt mere streampunk’et end Dragejægerne. Jeg tænker man flyver i en slags ubåde/rumskibe, men at man godt kan tække vejret uden for skibet, men måske gør vindene/lyset/tågen en sindssyg, hvis man er for længe ude for skibet af gang.* I alle falde ville jeg forsøge at gøre det hele lidt mere Lady Blackbird’ish.

Det er fantasy så jeg ville selvfølgelig have drager med. En nemlig en drage per ø – hver ø’s drage gør at øen kan flyve. Måske er der lavet en aftale med dragen, måske holdes den fanget, det er forskelligt fra ø til ø. Når man laver øer laver man også øens drage og dragen påvirker selvfølgelig øens befolkning. Måske skal en af øens tre sætning være rettet imod dragen (men også gælde øen, fordi dragen påvirker øen).

Udover dragerne ville jeg også have søuhyrer med a la Sky Squid’en fra Lady Blackbird.


*) En idé jeg har hugget fra Sundered Skies rollespillet.

1 thought on “[Diaspora] Islands in the Sky

  1. Pingback: [Apocalypse World] Asbjørn og de mange apokalypser | Kukabuksilah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.