Næste års scenarie

Jeg kunne ikke sove i nat, det var der to grunde til. Den ene grund var at jeg ikke kunne holde op med at tænke på Blood Bowl som rollespil. Den anden grund var at Embla, min datter, blev ved med at vågne og bede om ”van-van-van”. Det her indlæg handler om den første grund.

.

Faktisk havde jeg valgt at skrive min ”Wizard+Thief” scenarieidé til næste år, men efter min ven Ask og jeg er begyndt at spille Blood Bowl på computer sammen – er min gamle ”Enhver given Festag” scenarieidé blevet præsent igen. Ideen om et Blood Bowlscenarie har jeg haft de sidste 6-7 år. Den er kommet og gået og ikke mindst ændret sig undervejs. Jeg har slået spilpersoner til to forskellige udgaver af Warhammer og et utal af gange. Historien har ændret sig utrolig meget undervejs – ligeledes mine forestillinger om, hvordan det skulle spilles (helt konkret).

.

Nogle ting har dog været faste:

Genren er sportsfilmsscenarie, hvilket bl.a. betyder at vores hovedpersoner er sportsfolk, nærmere bestemt Blood Bowlspillere. Der skal udspille sig nogle Blood Bowlkampe og at vores heltes hold skal vinde! Sådan er genrekonventionen for sportsfilm og den holder jeg mig til. Selve det at spille kampene har jeg voldt mig store problemer, men jeg tror jeg har rids af en løsning. Det kommer sikkert til mekanisk at ligne Lady Blackbird … og alligevel ikke.

.

Temaet omhandler gruppementalitet versus individualisme. Her tænker jeg på at planke dele af Dysts struktur. Der bliver bipersonsspil og langsomt vil en af hovedpersonerne komme mere og mere i fokus. Hvem af hovedpersonerne det bliver kommer anpå hvor sejt de udmærker sig i Blood Bowlkampene. I Blood Bowl er der en belønning mekanik, der hedder Starplayer Points (SP) og disse pointe får en afgørende betydning for spillets udvikling.

.

Referencer. Et scenariet, der hedder ”Enhver given Festag” er jo nødt til at være proppet med filmcitater og andre litterære referencer. Da jeg ikke ved så meget om amerikansk football, så bliver det nok mest i det litterære og fiktive. Men jeg tænker at give en middag til Klaus og Anders, hvor jeg så pumper dem for footballviden imens. Måske kommer der noget godt ud af det.

.

Også bliver journalisten Jäger S. Thomas en central biperson – jeg overvejer om han skal være halfling (eller om det er for plat). Jäger er i forvejen en darling. Jeg bliver nok nødt til at dræbe ham i scenariet.

.

Jeg har (igen) rigtig meget lyst til at skrive det her scenarie. Har arbejdet med denne idé i så mange år på det at det kun kan gå galt. Det bliver så fedt!

8 thoughts on “Næste års scenarie

  1. johs Forfatter

    … og ikke at forglemme forfatter på det til dato bedste sportsfilmsscenarie (DYST!).

    Jeg vil gerne være med til at spille BB en dag. Men jeg tager jer ud. Big time!

    Svar
  2. Kristoffer Apollo

    Du kunne jo bare lade det handle om et Halfling-hold, så er det vel helt naturligt med en Halfling-journalist. 🙂

    Og husk, at elitesport er dybt korrupt. Bestikkelse, doping, nepotisme …

    Svar
  3. Kristian

    Det lyder som et superfedt scenarie.

    Jeg forventer en episk trist scene, hvor en forgældet stjernespiller trækker en armbrøst på banen og mejer folk på vej mod modstanderens endzone, sårn Last Boy Scout-style 🙂

    Svar
  4. Pingback: Enhver given onsdag? < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.