[6. dec] Giuseppe vs. Heinrich von Wittendorff

I slutningen af 90’erne og en del år frem spillede jeg utrolig meget Vampire: the masquerade. Der var en længere periode, hvor jeg spilledte to hold om ugen(!).

Nogle npc’er gik (også) igen i andre kampagner end de først var lavet til. Fx havde jeg i lang tid en Tremere regent (altså leder af troldmandsvampyrerne) som hed Heinrich von Wittendorff. Von Wittendorff startede med at være en klassisk manipulator vampyr, der også kunne lidt trolddom. Han var fra middelalderen og oprindelig troldmand før han blev dræbt (og gjort til vampyr). Også var han på en eller anden måde hyggelig og rar. Jeg tænkte at han i virkeligheden var ond, men selvfølgelig kunne være charmerende og social når det galt. Da spilpersonerne altid var nøgleaktører/ nøgleskakbønder i de mest centrale plots i de forskellige byer vores handling var sat i, så var den gode von Wittendorff ofte høflig og venlig overfor dem.

På et eller andet tidspunkt begyndte jeg at savne en virkelig ond og arrogant Tremere regent og Regent Giuseppe opstod. Giuseppe var italiensk fascist fra 30erne, en virkelig karrieremindet Tremere og en dum skid. Første gang han blev introduceret var fordi spilpersonerne var blevet lidt for gode venner med von Wittendorff. Von Wittendorff blev af andre grunde afsat eller forflyttet og Giuseppe blev af Tremere klanen indsat i stedet. Men i mange efterfølgende kampagner havde jeg simpelthen to Tremere chantrys (troldmandsgrupper) af 2-4 vampyrer, der selvfølgelig officielt samarbejde, men i virkeligheden bekrigede hinanden. En krig som spilpersonerne tit ende midt i. Giuseppe var imod sætning til von Wittendorff all dominate (manipulation)og efter Giuseppe kom til blev von Wittendorff mere og mere troldmand og fik mindre og mindre i dominate i de forskellige kampagner. Til gengæld havde von Wittendorff altid højst rank (de var begge regent, men von Wittendorff var en cirkel eller to over Giuseppe), men Giuseppe ville mest magten.

Jeg får helt lyst til at spille Vampire igen.

8 tanker om "[6. dec] Giuseppe vs. Heinrich von Wittendorff"

 1. Troels

  Vanvittigt komplicerede intriger, hvor spilleder gnægger i skægget mens spillerne intet fatter og desperat forsøger at holde sig i live midt i giganternes kamp?

  Hæ, jeg er lidt mindre nostalgisk omkring Vampire!

  Svar
 2. johs Forfatter

  Jeg forestiller mig at det forgik lidt anderledes med mig som GM. Mest fordi jeg ikke gad lave intriger som spillerne alligevel ikke fik adgang til. SÅ jeg benyttede mig mere af en model der var centret omkring npcer der hver var udtryk for en bestemt logik.

  Disse logikker var forholdsvis lette at afkode for spillerne – samtidigt vidste vi alle godt at der forgik intriger mellem “giganterne”. Der var bare ingen af os der vidste hvad intrigerne gik ud på – heller ikke mig som GM. Det bevirkede at der bare skete mystiske ting – som oftes når jeg mente at spillerne kedede sig.

  En form for intuitiv spilleri. Jeg skriver nok et blogpost om det i løbet af december.

  Svar
 3. Jonas

  Lyst til at spille Vampire igen? Har du så også lyst til at gå i læderbukser? 😀

  Nej, faktisk kan jeg genkende mange af de ting du skriver omkring at være GM på Vampire – det der med at “giganterne” havde nogle intriger man kunne lade forblive usagte, var en fed ting som GM. Det brugte jeg også meget – kom med nogle antydninger til spillerne – og disse antydninger (uden at jeg selv vidste hvad det handlede om) kunne så stå og simre gennem kampagnen – og så skete det tit, at disse konfliker pludselig kunne defineres i forbindelse med de andre plotsammenhænge og sættes i spil. Det var faktisk ret fedt at gå rundt at brygge på sin vampirekampagne med en masse “blanke pladser”, som der intuitivt blev fyldt indhold i.

  Svar
 4. johs Forfatter

  I slut 90erne var jeg hardcore-vegetar, så læder var ikke lige sagen. Det gik over og nu har jeg faktisk utrolig meget lyst til at se dig i læderbukser Jonas!

  Nej, faktisk synes jeg du formuler det jeg ville skrive i mit kommende indlæg bedre end jeg kunne. Men da jeg død og pine skal modbevise en anden Jonas (http://www.rpgforum.dk/mod-perl/rpgforum.pl?cmd=showmessage&id=62831)så skriver jeg det nok alligevel.

  Tak for link Morten.

  Svar
 5. Pingback: [8. dec] Det der 90′er vampyrspil < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.