10 thoughts on “Lady Blackbird

 1. Mikkel Bækgaard

  Jeg vil gerne være med, også selvom jeg ikke helt har sat mig ind i, hvad det er 🙂

  Svar
 2. Peter Dyring-Olsen

  Jeg kan ikke lokke jer til Viborg og spille det, vel?
  Oh, og husk nu at bruge systemet, ikk´ folkens 🙂
  Peter – grøn af misundelse.

  Svar
 3. johs

  Mikkel du er på.

  @ Peter: Ja ja far – skal nok. Jeg har jo Morten med til at hjælpe mig med det der system noget. Selvom Mikkel totalt spillede udenom systemet sidste gang vi spillede indiespil (Contenters). Og, jo, jeg (og flere andre) vil sikkert rigtig gerne kigge forbi Viborg på et tidspunkt.

  Men faktisk synes jeg ikke systemet er særlig fast i Blackbird. Det handler jo bare om at slå terninger (som jeg går udfra er 6sidet) og på den måde næsten Fusion (bare uden planlægning – men jeg planlægger alligevel aldrig).

  Svar
 4. Peter Dyring-Olsen

  Du har selvfølgelig helt ret i, at systemet er lidt løst – men det baserer sig på veldefinerede systemer – The Shadow of Yesterday primært (Keys, Secrets, Refresh Scenes etc), Mouse Guard (Conditions) og vist også Fate.

  Svar
 5. johs

  Helt sikkert, men fx ligger det tættere op af “normalt” systemrollespil end fx Contenters. Fx er der en spilleder, der sætter scenerne (selvom det mere i dialog med spillerne end traditionelt gennemforberet rollespil).

  Også synes jeg “sig ja – og find seje forhindringer ” er den mest fantastiske måde at bruge et system på. Det er rocker simpelt, men jeg har først forstået det indenfor de sidste par år – og det er de der indiesystemers skyld.

  Svar
 6. johs

  Tak for linket Morten.
  Selve linket er et oplagt hack, hvor Lady Blackbird er bliver sat i en mere klassisk pirat* fortælling.

  Man kunne også lave et Firefly hack hvor man spillede det i en klassisk westernsetning. Jeg synes umiddelbart bare det gør det lidt kedeligere, men det er da fint lavet.

  Noget af det jeg holder af ved Blackbird er at det er en ridderfortælling sat i pirat/sci fi setting. En blanding. Det er en fantastisk setting og spil netop derfor.

  *) Det hedder noget andet ikke?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.