Synopsis til Slavehandleren fra Ascalon

ADVARSEL: Læs ikke videre, hvis du på et eller andet tidspunkt har lyst til at spille “Slavehandleren fra Ascalon”

.

Den er pisse farlig!

Den er pisse farlig!

Hvis du læser videre og klikker på “Continued reading”, så opdager du at jeg ikke har nogle fuldt mine egne råd. Flot!

Pitch:
Slavehandleren fra Ascalon er et klassisk ”giv den gas” action fantasyscenarie sat i det D&Dlignede system Redbox Hack. Der er xp og levels, som spilpersonerne opnår undervejs.  Det er fortællingen om en flok lykkeridderes kamp imod usympatisk slavehandler, der viser sig at munde ud en højstemt kamp imod en ond slangedæmon. Undervejs møder vi en underfundig, frygtindgydende og anderledes fantasy setting med kampklar hornbjørne, flyveøglejagt, blod og flammehav. Alt dette bliver beskrevet af spillederen, men også spillerne.

Slavehandleren fra Ascalon er mere end et klassisk D&Dscenarie. Scenarie har en spiløkonomi, hvor spillerne bliver belønnet med bedre kampevne, hvis de tager medansvar for beskrivelser.

Stats:


  • Slavehandleren fra Ascalon er et scenarie for 5-7 person (1 spilleder og mellem 4-6 spillere).
  • Det tager mellem 3 og 5 timer med pauser.
  • Genre er Sword & Sorcery Fastasy / Action.
  • Spillerne laver selv deres spilpersoner (de kan vælge mellem 7 klasser og slår stats).

Historien:


Vores helte kommer løbende ind i fortællingen. Imens de løber henover stepperne, kommer de forbi et tempel, som er under angreb (hvis de deltager i kampen får de xp). Her begynder en fortælling, hvor vores helte får lovet guld og grønne skove (flere xp) for rede nogle lokale bønder fra en ond slavehandler. Heltene finder ud af slavehandleren kommer fra den dekadente storby Ascalon, der ligger op af vulkanen af samme navn. Heltene roder rund i Ascalon og får blandt andet lejlighed til kæmpe en arena imod en hornbjørn (xp). De få adgang til Ascalons badstuer, hvor byens (korrupte) spidser mødes. Badstuen er en stor marmorbygning, der hænger udspændt af kæmpekæder udover hulet i vulkanens top. Her konfronterer de slavehandleren og hans livvagter, men netop som de er ved at vinde kampen. Så forsvinder marmorgulvet og slavehandleren og vores helte sluges ned i vulkanen. Her er der dungeons, som ender ud i slangedæmonens (som er den virkelig bagmand) tempel. Her har kultister (med slavehandleren som over kultist) netop dræbt alle bønderne i et megaondt ritual og fremmanet Slangedæmonen. Her en afsluttende end of level kamp.
Historien er lineært og klassisk opbygget, den holdes oppe ved hjælp af seje beskrivelser (som spillerne er  med til beskrive endnu sejere). Med andre ord det er ikke historien indre logik (figurernes motivation ligger fx mere i Redbox Hack systemets xp-logik end i historien), men mængden af flammer og eksplosioner, som holder scenariet oppe. Det bliver så fedt.

Spilpersoner:


Scenariet er plotdrevet og derfor er spilpersonernes personlighed ikke så vigtig som deres funktion i gruppen og den Sword & Sorcery-kulør de giver spillet. Derfor skal spillerne vælge imellem klasser frem for spilpersoner. Klasserne er Nordboer (en vikingebarbartype), Nekropolianer (sådan lidt en magiker-/bedemandstype fra begravelsesbysamfundet Nekropolis), Hashshashiner (mellemøstlig lejemorder på stoffer), Slavefolk (en slave – man bestemmer selv hvem af de andre spillere, der er ens ejer), Dualist (sådan lidt kriger/tyv), Mesopotanier (købmands-/troldmandstype med flammestav) og Øglerytter (tænk kimmirer, skytere, alanere, avarer, hunner m.fl.).

Redbox hack er et simpelt system, så det tager ikke lang tid at lave spilperson. Når spillerne laver deres spilperson, så skal de tage stilling til hvorfor deres spilperson er draget på eventyr. Det kan være ting som at spilperson er ude og lede efter sin søster eller kæmper for samle nok penge sammen til at købe ens familie fri fra gældsfængsel/-minearbejde. Det er spillernes første intervention ind i fortælling, da spillederen skal (på af mig definerede stedet i fortællingen) indlægge spilpersonernes grunde til at drage på eventyr. Hvis As grund til at drage på eventyr er at A er ude og lede efter hans søster, så indgår søsteren i scenariet i en sådan scene. Der er altså i scenariets struktur og fortælling nogle ”åbne” steder/huler i scenariet, som det er op til spillerne og spillederen at udfylde.

Scenariets skriftlige opbygning:

Scenariet kommer til at bestå af tre dele: Spillermateriale, Fortællingen og Mekanikken. Spillermaterialet er udover blanke skemaer, så er det reference ark til hvordan laver spilperson og til genrekonventioner (så er det nemmere for spillerne at medbeskrive). Fortællingen er plottet og scenegennemgang. Mekanikdelen besår af en bearbejdet danskoversættelse af Redbox Hack systemet og en nærmere beskrivelse af scenariets virkemidler.

5 thoughts on “Synopsis til Slavehandleren fra Ascalon

  1. Uffe

    Du nævner intet om “turnering” og “vinder”. Er det fordi du ikke tør (vi ved jo alle at alt der har med Fastaval at gøre er mega artsy og at de scenarieansvarlige er totalt xp-allergiske), eller fordi du har droppet ideen?

    Svar
  2. Johs

    Jeg har ikke droppet idéen, men har lidt glemt den, da det er svært at regne det der xp ud med variabel spillerantal.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.