Verenas Hunde

Efter at have spiltestet Kristian utrolig fine scenarie Vinterulve i lørdags er en gammel scenarie-/kampagneidé poppet op i min bevidsthed. Ideen knytter sig til Warhammer kanon og har arbejdstitlen ”Verenas Hunde”.

Kanon

Første udgave af Warhammer frp udkom i 1986 og det spillede vi indtil 2005, hvor anden udgaven kom. Udover at forbedre regelsystemet skete der også lidt med Warhammer-verden ifm. anden udgaven udkom. Fx er der mellem første og anden udgave af Warhammer FRP en kaosinvasion af de nordlige dele af Imperiet. Det skal ikke være en nogen hemmelighed at jeg til tider har haft det lidt stramt med denne meget Warhammer Battle-artige invasion. Ikke desto mindre foregår denne idé i de nordlige dele af Imperiet under kaosinvasionen.véréna

Verena, videns gudinde

Vores (anti)helte er skattejæger, tyveknægte, kunstkenderne og slagsbrødre som er tilknyttet Verenakulten. Verena er gudinde for retfærdighed og viden. Det er hendes videns aspekt, som er det vigtige i denne idé. En af kultens opgaver er at bevare viden og kultur for viden og kulturs egen intrinsiske skyld. At viden og kultur er viden og kultur værd, er en sund og opbyggelig pointe som passer perfekt til at bygge et/en Warhammer kaoskrigsscenarie/kampagne over.

Handling

Vores hovedpersoner har til opgave at hente kulturskatte ud af borge, afsidesliggende biblioteker, fordømte landsbyer, kloster mm. både lige foran og bag fjendens linjer. På nogen punkter passer ideen bedst som kampagner, men alternativt kunne det være en serie af (fx) novellescenarier.

7 tanker om "Verenas Hunde"

 1. Thomas Munkholt

  Jeg kan lide det!

  Der kan komme et svært valg om man skal ødelægge en kulturskat der ikke står til at redde, for at forhindre den i at falde i hænderne på en kult der vil udnytte dens kundskab til onde formål.

  Eller en ond herremand (mulig kultist) der lover at sikre en skat der ellers risikerer at gå tabt, til gengæld for straffrihed.

  Eller et valg mellem at sikre mange kopier eller en enkelt uvurderlig original.

  Eller måske er en af skattene forbandet, så hvis man redder den, sikrer man også forbandelsens videreførelse. Måske skal den endda bringes til et fredeligt område, så det pludselig bringe i fare. For kundskabens skyld.

  Svar
 2. Thomas Heebøll-Holm

  Fede ideer! De bengynder at pege i retning mod Verena kultens Area 51 men PC’erne som en slags Indiana Jones 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.