Vampire litteraturliste

Selvom jeg har en forkærlighed for både Chicago by Night og Book of Node, så tror jeg min yndlings Vampire bog er New York by Night.

Hvad er din?

Jeg spørger fordi jeg planlægger en Vampire kampagne.

Kort om kampagnen, hvor jeg gentager mig selv igen igen

Kampagnen som jeg planlægger bygger på The Ventrue Chronicle og New York by Night og kommer til at foregå i alle 4 Vampire alder: Dark Ages, Victorian Age, Moden Nights (1.-4. udgave af Vampire) og Now (Vampire 5. udgave). Altså i 1230, 1880, 1990 og 2018.

De 4 kapitaler kommer til at foregå i York (1230) og New York (resten). Der vil være 3 mellemspil i mellem kapitlerne, som kan foregå hvor som helst i verden. Hvor disse udspiller sig på lidt an på spilpersonerne, hvis en spiller laver en germansk Ventrue bliver der måske et mellemspil i Preussen, hvis en anden laver en caribisk assamite kommer der måske et mellemspil på Haiti.

Selvom jeg har spillet virkelig meget Vampire, så har jeg hvilken eller læst Dark Ages eller Victorian Age. Fx har jeg først nu fundet ud af at de tre Dark Ages grundbøger (hhv. Vampire: Dark Ages, Dark Ages: Vampire og Vampire 20th Anniversary Edition: The Dark Ages) foregår i tre forskellige tidspunkter, nemlig i 1197, 1230 og 1242. Ventrue Chronicle er fra Dark Ages: Vampire-epoken, så det foregår i 1230, men jeg kommer alligevel også til at kigge i bøger fra den tidligere Vampire: Dark Ages-epoke.

Pt. tænker jeg at kigge i:

Værkliste

 • The Ventrue Chronicle (som jeg har læst en gang)
 • New York by Night (som jeg har også har læst en gang)
 • Vampire 20 eller hvad 4. udgaven hedder (kommer jeg ikke til at læse, men mere bare slå op i)
 • Vampire: Dark Ages/Dark Ages: Vampire (læse udvalgte dele af – Ventrue Chronicle foregår i York )
 • Vampire: Victorian Age (læse udvalgte dele af)
 • Dark Ages book of Storyteller Secrets (der er der to af dem. Både en til V:DA og en til DA:V. Jeg har læst lidt i en af dem og det var godt – hvilken af dem jeg læste i, kan jeg ikke huske)
 • Dark Ages Europe (som jeg glæder mig til at læse i. Jeg skal først lige anskaffe mig den, men har høje forventninger til den. Den skal især bruges ift. spilpersonernes baggrunde og mellemspillet mellem 1. og 2. alder)
 • Dark Ages British Isles (som jeg af en eller anden grund har mindre forventninger til. Måske fordi jeg synes Mithras lyder lidt kedelig)
 • Victorian Age: Vampire Companion (udvalgte dele)
 • Victorian Age: London bogen (som jeg kommer til at kigge i. Om ikke andet fordi jeg så kan sige at jeg har læst alle Victorian Age-bøgerne)
 • Turen går til New York (helst en version fra 90’erne)

Hvad mangler jeg?

Jeg tænker at jeg nok også bør kigge i relevante klanbøger og citybøger (både til Dark Ages og Moden), men dem har jeg endnu ikke overblik over.

Hvis der er nogen bøger som jeg groft overset, enten fordi de er super fede eller fordi de er vigtige ift. New York og York i Vampire kanon eller noget tredje, så skriv gerne en kommentar.

3 thoughts on “Vampire litteraturliste

 1. Thomas Jakobsen

  Jeg havde engang en masse Vampire Dark Ages bøger. Nu er de fleste endt på forbrændningen (det må være en passende anmeldelse).
  En af de få jeg har beholdt er Wolves of the Sea. Den er ret fed. Det handler om vikinge-vampyrer i det kolde nord.
  Jeg har godt nok ikke læst i bogen i mange år. Men dengang jeg første gang læste den, var den voldsomt inspirerende. Den er i høj grad årsagen til at jeg fik skrevet Frostbid scenariet til Orkon 99. Det handler om vampyrer i middelalder Norge – og er sådan set et fint Vampire scenarie, bare uden de ret fjollede Storyteller regler (jeg lavede mine egne, ret simple regler i stedet for).

  Link til Frostbid: http://alexandria.dk/data?scenarie=116

  Svar
  1. johs

   Undskyld, men har du brændt dine Vampire-bøger, Thomas?
   Lad lige være med det en anden gang 🙂

   Svar
 2. Thomas Jakobsen

  Det er ikke tilladt at brænde affald selv i haven, så jeg har overladt opgaven til rette myndighed. De sidste år er flere kasser med bøger endt på forbrændingen. Det er simpelthen ikke besværet værd at sælge. Prøvede det for et pst uger siden. Lidt blev solgt, men det kostede også endel tid og besvær, for en ret ringe økonomisk kompensation. Så i forrige ude var jeg afsted med en ny bunke bøger.
  Jeg har simpelthen ikke plads til dem, når jeg hellere vil have plads til brætspil og figurer.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.