Hvordan Detlef Sierck lærte mig at elske krigshammer

Jeg elsker Warhammer og nu skal jeg fortælle jer hvorfor.

wfrp_lore

En af mine yndlingswarhammer personligheder er forfatteren Detlef Sierck. Detlef Sierck er en af hovedpersonerne i warhammerromanen: ”Drachenfels”.

Hans forhistorie er i sig fantastisk. Detlef Sierck får til opgave at sætte et storslået teaterstykke op: ”The History of Sigmar”. Desværre udbryder der pest, opsætningen bliver aflyst og Detlef Sierck kautionerer for udgifter.

Derfor er det i gældsfængslet Mundsen Keep vi møder Detlef Sierck første gang og hvor Siercks medfanger måske skylder 20-50 shillings, så skylder Sierck: “119,255 gold crowns, 17 shillings and 9 pence”.

drachenfels

Sierck bliver hyret til at sætte teaterstykket ”Drachenfels” op og resten er en warhammerroman.

Den melodramatiske Douglas Sirk

Douglas Sirk var en kendt tyskfødt hollywoodfilminstruktør. ”Douglas Sirk” var en kunstnernavn. Barnet der blev født d. 26. april 1897 i Hamburg blev af sine danske forældre navngivet Hans Detlef Sierck.

melo

Fra Sirks Magnificent Obsession (1954)

Sirks mest kendte værker er hans 50er film, der blev og bliver anset for være meget melodramatiske – et faktum som de blevet riset for i samtiden og rost for i eftertiden (især af den franske ny bølge i start70erne).

Det melodramatiske er sjovt, da den fiktive Detlef Siercks teaterstykker ofte optræder i Gotrek og Felix historierne og her ofte når Felix Jaegers eget liv i romanerne tager et drej til det mere melodramatiske. Drachenfelsromanen er også i sig selv ret melodramatisk.

Jeg elsker når Warhammer viser sig fra sin intertekstuelle side, hvilket det heldigvis ofte gør. Warhammer er grundlæggende et fantasysatire univers og formår at være det uden at det bliver fjollet (hele tiden) – derfor er det mit yndlings fantasy rollespil. Tak Detlef.

7 tanker om "Hvordan Detlef Sierck lærte mig at elske krigshammer"

 1. Kristian

  Sjovt!
  Jeg kender “kun” Detlef Sierck fra romanen “Beast in Velvet” og her er han bare med som fed og fordrukken biperson, uden nogen egentlig del af plottet. Det er fedt med karakterer der går igen henover et helt univers.
  Men jeg har faktisk “Drachenfels” stående, både romanen og scenariet/WFRP-bogen. Tror jeg vil tjekke førstnævnte ud næste gang jeg skal warhammer-trivi’e den – jeg kan godt lide patos, og Warhammer patos endnu mere.

  Svar
 2. Thomas

  Han er med i ret mange bøger.
  Ud over de allerede nævnte er han også med i Silvery nails og Genevieve Undead…

  Svar
 3. Thomas Jakobsen

  Han er med som biperson i den nye scenariobog Rough Nights & Hard Days.
  Og med nogle ret imponerende stats: Art (Playwriting) 114% og så er han sluppet af med gæld (Status Gold 3 og et Wealthy 3 Talent).

  Svar
  1. Thomas Munkholt

   Hvad mon Tarradasch havde i Art (Playwriting)?! (Detlef har, i WFRP4, Talents for over 7.000 XP – dertil kommer Attributes og Skills – oh, at være en fan-service NPC).

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.