[Dec. 6] <3 Paranoia

I år vil jeg lave en julekalender, hvor jeg hver dag præsenterer et rollespilssystem som jeg har spillet og som jeg holder af.

I dag, d. 6., er det:

paranoia-cover

 

For mig er Paranoia en ungdomsting. Det er fjollet dystopisk sci-fi, hvor mennesker bliver klonet lystigt væk og lever under jorden i et proto-sovjet kommunisk samfund der er styret af en computer. Der er samfundsfjender overalt – de værste er kommunisterne. Ironien er totalt. Da jeg var 13-14 og spillede det på TRoA con’er var en sådan fjollet samfundssatire noget af det morsomske jeg kunne forestille mig. Jeg husker intet fra systemet, men kan huske ret mange detaljer om kloner der dør på urimelige måder og den helt urimelige bureaukratiske computer.

 

Jeg er vokset fra humoren og kommer nok aldrig til at spille spillet igen, men jeg har sjove minder fra Paranoia.

En tanke om "[Dec. 6] <3 Paranoia"

  1. Morten Greis

    Heldigvis er det meste af systemet heller ikke noget, man skal kende til (du har ikke rangen dertil) – men det er en art skill baseret d20 system uden levels.

    Jeg har et ret så nostalgisk forhold til Paranoia, og jeg overvejer at genspille det som en del af mit rollespilsarkæologiske projekt og se det som en replik til andre spilsystemer (udover den satiriske setting).

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.