[Dec. 1] <3 Drager og Dæmoner

I år vil jeg lave en julekalender, hvor jeg hver dag præsenterer et rollespilssystem som jeg har spillet og som jeg holder af.

I dag, d. 1., er det:

dod-Logo

I en frisør i Blokhus så jeg et billede af tyven i Drager og Dæmoner grundbogen, derefter var jeg solgt og forelsket i rollespilsmediet.

Det var ikke det første system jeg spillede, men det var det første rigtige system som jeg var spilleder i og som jeg læste. Jeg spilledte det for et par yngre drenge i det bofællesskabet hvor jeg voksede op og var spiller i flere Drager og Dæmoner kampagner på min efterskole. Vi har også spillet det imens jeg gik på universitet i Århus og jeg kunne godt finde på at bruge systemet igen.

For det er et simpelt, fint system, som er ret dødeligt i kamp. Der er noget med rustning, jeg forstår ikke helt reglen “To-våben” og undvige skal house-rules’es, men det er et fint system med et fantastisk low fantasy (og lidt nordisk) feel.

Jeg elsker Drager og Dæmoner.

3 thoughts on “[Dec. 1] <3 Drager og Dæmoner

 1. Erik Warming

  Drager og Dæmoner er også et godt system. Jeg pleger at sige at jeg voksede op som rollespiller med det system. Det var åben nok til at man kunne eksperimentere med forskellige house rules.

  To-våben: Klare man sit færdigheds slag, så kan man bruge sit andet våben effektivt. Ellers tjatter det bare til modstanderen eller parere ikke ordentligt

  Svar
 2. johs Forfatter

  Så skal man slå to gange? En gang for to-våben og en gang for våben-færdigheden?

  Og hvis ikke er det så ligegyldigt hvilket våben man har i off-hånden?

  Svar
 3. Kåre Kjær

  Jeg forstod heller aldrig reglen for 2 våben.

  Ud fra det Erik skriver skal man slå tre gange; en for sit normale våben, en for sit primære våben og en for sit sekundære våben.

  Det er også min første rollespilskærlighed med en historie nogenlunde identisk som din (men ingen frisør involveret, godt nok). Jeg har stadig lyst til at vende tilbage til det.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.