[Berlin] Nibelheim

Udover Kristians fantastisk tre lokationer, så ved jeg stadigvæk ikke særlig meget om de interessante mytiske lokationer i Berlin. Til gengæld har jeg fundet på en lokation i “fee/åndeverden” nevernever, som der en indgang til eller forbindelse til i Berlin.

Nemlig Nibelheim. Nibelheim er fra Wagners Rhinguldet og bygger i Wagners fortolkning på nordisk mytologi. Det er der dværgene bor og smeder. Det er dværge som i nordisk mytologi, så Nibelheim er et sted, hvor man kan købe magisk genstande.

dvaerg-brok-sindre-thors-hammer-rackham-217x300

Af samme grund tror jeg ikke Alberich skal være der, men tænker mere der er hav af dværge med Brokkr (Brokk) og Sindri (Sindre) som de mest kendte.

Måske er vejen til Nibelheim gemt bag et hav af sikkerhedsforanstaltninger i et baglokale i lille specialbutik i Berlin, hvor man kan bestille smedearbejde.

 

Når man har sagt Wagner (og Ringen) må man næsten også sige Wotan, Fafner og Siegmund/Siegfried. Odin (som er det danske navn for Wotan) er i Dresden Files kanon en ret vigtig og lidt fjollet biperson. Hvis han skulle være med ville jeg heller lave en Odin som han er fremstillet i American Gods (hvis du klikker på de to sidste links har jeg måske ødelagt to gode bøger). Siegmund/Siegfried er som alle helte lidt kedelige at bruge i en anden sammenhæng, hvor de ikke er heltene. De er dog begge to pænt seje i Wagners værker. Fafner venter vi tilbage til – for den her historie fra nordisk mytologi er næsten for god til ikke at bruge.

4 thoughts on “[Berlin] Nibelheim

 1. Thomas Jakobsen

  Jeg syntes at indgangen til dværgens rige skal være end guldsmedebutik. Er det High End har den slags også afsindigt meget security.
  Siegmund ville jeg have med. Men han ville nok være ret afdanket og alkoholiseret. Noget i stil med Comedian (Watchmen).

  Svar
  1. johs Forfatter

   Måske skal Siegmund leve. Ved ikke helt hvordan jeg har det med idéen.
   Jeg tager det med når vi laver byen. 🙂

   Svar
 2. Pingback: [Berlin] Hvad kan man spille? < Sort Forsyning

 3. Pingback: [Berlin] … og vi bygger byen < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.