[FG] Regler

Jeg synes at rollespilsregler er noget af det allersværeste at skrive klart og tydeligt.  Derfor vil jeg gerne dele regelafsnittet til mit kommende scenarie Jonas Hjorts Fantasy Gangster.

Kommentarer er mere end velkommen.

Regler

Scenariet er bygget op af en række scener, hvor man møder modstand og forsøger at nedkæmpe modstanden. Det står nærmere beskrevet under de forskellige scener hvor meget modstand der er i scenen og hvad der sker hvis man overvinder modstanden, kun overvinder noget af modstanden eller overhovedet ikke overvinder noget af modstanden.

Når spilpersonerne møder modstand kan spilleren enten vælge at slå en evne eller bruge ens speciale. De er to forskellige redskaber. Man kan bruge den samme evne igen og igen, men et speciale kan man kun bruge en gang i løbet af hele scenariet.

 

Evner

Hver spilperson har en række regler som de har tilegnet sig i barndomsscenen. Der er evner som kamp, elskov, overtale, snige og indbrud. I hver evne har spilpersonen et antal terninger.

Derudover har spilpersonerne den lidt særlige evne: Gangster. Alle spilpersoner starter med 0 i gangster. Denne evne stiger i løbet af spillet.

Når spilpersonerne møder modstand vælger spilleren en evne der passer til situationen. Man slår sine terninger. Hvis man slår en 6er på bare en af ens terninger overvinder man modstanden. Hvis man ingen 6er slår, men slår en eller flere 5er og/eller 4er overvinder man modstanden, men tager et sår. Sår giver en minus en terning i den evne man brugte, men til gengæld får man 2 terninger i evnen Gangster.

Hvis man hverken slår 4er, 5er eller 6er så har man ikke overvundet modstanden og man bliver kastet ud i en ny situation – retningslinjer for den nye situation er beskrevet under den pågældende scene. Man tager ikke sår.

Gangster

Gangster-evnen er en særlig evne. Man kan både slå den alene eller slå den sammen med en anden evne. Fantasy er en dejlig sort/hvid-artig genre, så når man bruger gangster er man kold, kalkuleret og ond. Når man bruger gangster, så stikker man ikke bare en ned. Man stikker ham i maven, så han forbløder langsomt imens man tramper ham i ansigtet. Man overtaler ikke bare en fyr til at gøre noget, næ, man overtaler ham, fordi man ved hvor fyrens kæreste, kone og børn bor. Man må godt digte. Man bryder ikke bare ind. Man ødelægger stedet som man bryder ind i. Helst med mordbrand. Jeg har ingen idé om hvordan man sniger sig på en gangster måde, så det gør man nok ikke.

Der skal beskrivelse på, hvis man ikke beskriver tingene sygt nok gangster mister man en terning i gangster. Hvis man overhovedet ikke beskriver, så mister man to terninger.

Speciale

Evnerne bliver etableret i første scene. Gangster-evnen blomster op i løbet af spillet. Specialerne har man bare. Dem har man fremelsket i tiden imellem barndomsscenen og mødet på kroen. Specialer er en form for engangssuperhelte egenskaber. Når man bruger et speciale så rydder man alt modstand af vejen og det ser pisse godt ud imens. Spilpersonen er en rockstjerne i resten af scenen og spilleren skal kunne mærke det. Når spiller fortæller hvor sejt hans magi/abe/soldatertræning er, skal du som spilleder ikke være bange for at hoppe med og gøre beskrivelserne endnu sejere.

Sår

Man får et sår, hvis man ikke slår nogen 6erne, men slår en eller flere 4er og/eller 5er på et evne slag. Det man forsøger lykkes, men man slår sig. I en kamp: få nedkæmpet fjenden, men man får også lige et hug i benet.

Når man får et sår så går man en terning ned i evnen, men til gengæld får man to terninger ekstra i gangster, fordi sår er mega gangster.

Sår skal selvfølgelig beskrives.

1 thought on “[FG] Regler

  1. Asbjørn Olsen

    For det første, de virker dejlig simple og overskuelige. Jeg tror jeg har styr på systemet efter at have læst det en gang.

    Kan man få Gangster evne fra andet end sår?

    Og det med at straffe for der ikke kommer nok beskrivelse på, det er vist en rigtig dårlig idé. Det er jo rent minus XP for at spille dårligt rollespil. Jeg ville helt klart fjerne det. Spillerne behøver ikke en trussel, de er der for at have det sjovt, og hvis man beder dem beskrive, så gør de det.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.