[M&R] 6. Afsnit: Monkey Business

Efterspilsrapport af Asger

Efterår: Kongen Wester er død, dræbt i sit sengeleje af adskillige knivstik. Sorg og usikkerhed breder sig i byen. Klokkerne bimler, og efter ligtog gennem byen, stedes kongen til hvile i Heltenes Sal, der er en overnaturlig stor bygning med mægtige statuer af tidernes helte og den sagnomspundne konge i nord. Raylan bliver klogere på sit sværds oprindelse, der viser sig at være en kopi af et de legendariske syv heltevåben. Originalen blev båret af helten Ramund den Lange.

Carhol følget stilles over for flere vanskelige opgaver. Arvefølgen efter kongens død er ikke klar, og det virker som om prinsesse Lydia og Sir Lard Snowmoor pønser på en magtovertagelse. Raylan’s mulige giftemål med Lydia er nu ude af billedet. Snowmoor vil regere indtil en ny regent er udpeget, hvilket tidligst kan ske til sommer.

Dernæst afslører Hakime, der er dyrepasser og har leveret gaver (tre aber og en elefant) til brylluppet mellem Junna Brinet og Jespor Albrand fra Vinewood familien, en påfaldende interesse for at få Tom Vinewood, der er ward og i familie med Adrian, ud af byen og hjem til Fitzberry. Efter kongens død er det ikke sikker for Tom at være i byen. Hakime forsøger at lokke Adrian ved at afsløre viden om Bruce Wickmont, der for nylig nær havde dræbt Adrian. Til gengæld skal Adrian hjælpe Tom. Få dage senere hører Adrian en dump lyd uden for sit vindue en sen aften – Bruce Wickmont hænger kniplet og bundet i fjerde sals høje. I et øjebliks febervildelse lykkes det Adrian at få hevet så hårdt i Bruce, at Bruce styrter til jorden og dør.

Prinsesse Lydia udspørger senere Adrian og Raylan om forløbet og aner, at ikke alle taler helt sandt.

Carhol følget vil ikke uden videre påtage sig den politiske risiko, det kan være at føre Tom ud af byen. Hakime afhøres derfor grundigt om sine motiver. Forhøret finder sted i Craigs gemakker. Under vejs i forhøret hører Raylan en mistænkelig lyd fra kaminen. Snarrådig og hurtig som han kan være flyver han til kaminen, rækker ud, og trækker en chimpanse bevæbnet med knive ned fra skorstenen. Det er nu afsløret, at Hakime med sine aber har dræbt kong Wester. Men i hvilket omfang han handlede på egne eller andres vegne overlades til bødlerne at finde ud af.

Carhol følget er helte – de har fundet morderen. Tom Vinewood bliver væbner for Graig, og følget begiver sig snart efter mod nord til Amberwood.

1 thoughts on “[M&R] 6. Afsnit: Monkey Business

  1. Pingback: [M&R] Slås med dyr < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.