Viking Con

I lørdags tog jeg på VC.

Det gjorde jeg af tre grunde:

 

 1. Der var lavet en Remake Antologi af mit gamle scenarie Sort/hvid.
  Jeg var dommer og skulle finde det bedste scenarie. Derudover spilledte jeg et af de to hold der var spillere til. Asbjørn vandt med et fantastisk terningeløst mekanisk fortæller spil. Det var rigtig godt lavet og skabte nogle virkelig seje scener. De to andre noveller var også gode. Mortens var en meget stærk tekstlig oplevelse at læse og skabte et sjovt lille, men også meget fjollet spil. Thais’ havde mig helt solgt på sin 1800tals preussiske setting, men det var meget et oplevelsesscenarie med de svagheder et sådan kan have.
  Alt i alt var de tre scenarier en god blanding og hver i sær gode spiloplevelser.
 2.  

 3. Jeg ville gerne købe Blood Bowl Manager – et kortspil. Det fik jeg købt (med Fantasks 20% fødselsdagsrabat). Jeg fik også spillet det og det var godt. Dejligt.
 4.  

 5. Også skulle jeg kører Troels og Mortens legenden om… Og selvom Thomas Jakobsen var i blandt spillerne gik det ikke særlig godt. For mig var det småkedeligt. Der var noget med kemien mellem mig og spilgruppen. Ligesom jeg ikke har i topform. Det er svært, men jeg synes de sidste par con’er jeg har været på har givet mig langt flest middelmådige til ligefrem dårlige spiloplevelser.

Jeg har tænkt over hvad der går galt. Hvad jeg er dårlig til som spilleder. Det handler grundlæggende om jeg ikke gider lave særlig meget som spilleder. Jeg gider ikke underholde når jeg spilleder et spil. Det er jeg desværre ikke særlig tydelig omkring og derfor sker det at hvis scenariet eller spillerne forventer jeg underholder så går det galt. Til gengæld vil jeg gerne hjælpe spillerne til at få skabt et godt scenarie i fællesskab og det er jeg pisse god til. Derudover skal jeg tænke over hvordan jeg vil sætte stemning, historiens settting og generelt introducerer spillet. I det hele taget forventningsafstemme og formidle oplægget bedre før vi går i gang.

Kontraktspillederstil, hvor jeg dog sætter forhandlingsudgangspunktet.

 

…også er jeg nok færdig med Viking Con.

14 thoughts on “Viking Con

 1. Kristian

  Tillykke til Asbjørn! Jeg regner med, at de tre remakes kommer op på Alexandria? Mit nåede desværre aldrig at blive mere end en forside og ideen om at bruge Blood Hound Gang linjen “I’m not black like Barry White. No I’m white like Frank Black is” som udgangspunkt.

  Og færdig med at skrive om Viking Con lige nu eller sårn for good?

  Svar
 2. Søren Hjorth

  Uh-uh!
  Jeg er helt enig med at se frem til Sort/Hvid antologien på Alexandria.
  (Jeg tror det var en af de største skuffelser rent Fastaval-mæssigt igennem hele min karriere som GM at jeg fik aflyst mit hold.)

  Svar
 3. johs

  Jonas, på trods af din vanlige hårdkogte stil, rammer hovedet på sømmet, dog lige et par år for sent.

  Jeg var nok i virkeligheden færdig som rock n roller allerede inden vi fik defineret det i 2005.

  Angående om jeg er helt færdig med VC kommer det nok også anpå hvem der kommer med næste år. Hvis nu fynnboerne og dem fra aarhus af bare tog sig sammen (og fik lidt færre børn), så ville VC måske være interessant igen. Måske.

  Svar
 4. johs

  Tak Søren. Det er ellers et ret dårligt scenarie, der ville lige for meget, men ikke gav dig redskaberne til at gøre det.

  Men tak.
  Og glæd jer til antologi kommer som download. Det er sgu sejt nok.

  Svar
 5. Thais Munk

  Tak for roserne! Vi skrives lige ved om scenariet, jeg vil mægtig gerne høre hvad du har at sige til det.

  Jeg synes at det er nogle spændende tanker du gør dig om at være spilleder. Skriv endelig mere om det, for jeg tror faktisk at jeg har det på meget samme måde.

  Uanset hvad håber vi på at fynboerne får flere penge og får færre børn. Ellers må du komme fordi Con2 eller Vintersol. Med lidt held kommer der fynboer det første sted og der kommer med garanti fynboer det andet sted.

  Svar
 6. Kristoffer Apollo

  Jeg er også ekstremt ærgerlig over, at jeg ikke fik lavet scenariet “Purpur/Cyklame” om fashionistas og modeverdenen. Mit arbejde skylder mig én.

  Jeg deler btw din holdning til VC, Johs. Det er hyggeligt og fint, men har bare ikke det der, som gør, at jeg ikke kan lade være med at tage af sted.

  Svar
 7. Thomas Jakobsen

  mht til din spilleder-gerning, så var jeg jo i modtager-rollen hvad det angik.

  Jeg kan ikke lure, om du egentlig havde stor lyst til at spille scenariet – det virkede ikke helt sådan, da vi skulle begynde. Men måske er din stil lidt afdæmpet, så det lagde jeg ikke så meget i.
  Du kunne i stedet havet arbejdet lidt med, hvordan du ville begynde scenariet – du var meget vævende, lød usikker og havde meget øv, bø, øh i din første præsentation. Det var også lidt ærgeligt, at du ikke havde styr på reglerne (ikke fordi de var vigtige, men det fik dig til at fremstå som om du ikke var forberedt – først skulel vi bruge en spandfuld d6, så skulle vi kun bruge en; resultatet er, at jeg sidder som spiller og tænker lidt over, om du nu er klar til at guide os ud på en spændende rejse?)
  Der var ikke tvivl om, at det var et scenarie, som vi – som spillere – skulle skabe.
  Spillerne var kollektivt nok et sted – og du et andet.
  Det kunne måske have været korrigeret lidt mere, hvis du havde været mere klar i mælet om hvad der forventedes af os. Det kunne Morten og Troels i øvrigt også have arbejdet lidt mere med – både i foromtale og i deres oplæg til spillerne (i stedet fik vi et halvtom papir med skitsen af en baggrunds-historie – her ville det have været cool med lidt noter fra dem om, hvad vi, som spillere, skulle gøre).
  Men på den anden side, var der måske 1-2 af spillerne, der ikke var på det “rigtige” hold.

  vh

  Thomas : )

  Svar
 8. johs

  Udover jeg er enig i din kritik, Thomas, så tror jeg som sagt det handler om forventningsafstemning. Holdet var et andet sted end mig og det kunne vi ha’ fået alt muligt godt ud af, hvis jeg havde forstået det og brugt det – i stedet for at kæmpe imod det.

  Rollespil er så meget en holdsport.

  Svar
 9. Thomas Jakobsen

  Hej Johs
  Vi er nok enige om konklusionen; at der ikke var et helt ensartet udgangspunkt for alle omkring bordet, ligesom der ikke var helt den samme forståelse af hvor vi skulle hen (og hvordan).
  Jeg må så også lige tilføje, at jeg faktisk havde det ganske hyggeligt mens vi spillede. Det kunne have været bedre, ja. Men på intet tidspunkt tænkte jeg, at det ville være bedre at stikke af (og tro mig, det har jeg tænkt mere end en gang, når jeg har været på con)

  Svar
 10. Pingback: Vinderen af Sort/Hvid-remake-konkurrencen er … | Stemmen fra ådalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.