10 thoughts on “Hvide Gorillaer?

 1. Michael Erik Næsby

  Hvide versioner af dyr har altid haft særlig opmærksomhed og/eller styrke.
  Mest kendte er hvide elefanter der er meget sjældne, hvide hvaler og hvide tigre.
  Pulp-konventionen er at alt er sejt+2+sært. “This is the most powerful hand-gun!” Små mærkelige mænd møder store barmfagrre blondiner foran Conan the Barbarian ved foden af Den Hvide Gnu’s tempel.

  Svar
 2. Kristoffer Apollo

  Så vidt jeg ved, er der i den virkelige verden kun fundet én hvid gorilla. Nogensinde (eller i hvert fald i moderne tid, hvor man har andre kilder end myter). Naturligvis må sådan én så være noget særligt og sejt.

  Den hed btw Snefnug og boede det meste af sit liv i Barcelonas zoo.

  Svar
 3. Thomas Jakobsen

  Hvide gorillaer er bare seje. Men også fordi, at hvide ting er sejere – fx ved alle, at det er nemmere at ramme med en “Pearl Handed Revolver” 😉
  Der er også hvide dræber gorillaer med i Michael Crictons bog Congo (der er bedre en filmen).
  Og som Michael siger, så er hvide versioner af dyr ofte noget særligt – i Japansk mytologi er hvide dyr hellige (tror jeg nok – sådan var det i hevrt fald da vi spillede Land of Ninja for mange år siden) og i de fine Alxeander Lloyd bøger om Taran er der en hvid gris som kan spå.

  Svar
 4. Kristoffer Apollo

  Hvide ninjaer optræder også i en del ninjafilm. Og gule ninjaer og røde ninjaer, der selvfølgelig også er superseje.

  Svar
 5. Morten Greis Peterse

  Jeg tror ikke det så meget hvide gorillaer, som det White Apes, vi har med at gøre. Hvide (menneske)aber er med i D&D allerede fra gammel tid. De optræder f.eks. i B4 The Lost City, X2 Castle Amber, B7 Palace of the Silver Princess, foruden at de naturligvis er med monstersamlingen i den røde æske.

  White Apes optræder i Edgar Rice Burroughs Barsoom-historier, foruden naturligvis at Tarzan er ‘den hvide abe’, men det er i en anden betydning. Gad vide om der er nogle hvide aber i Rider Haggards forfatterskab?
  For Conans vedkommende ved jeg ikke, om de optræder i nogen af Howards noveller, men de er med i Marvel-tegneserien Conan, hvor der er historien White Apes: Ebon Throne fra de tidlige 1990’ere. Tilsyneladende har Conan en del gorilla-fjender i tegneserierne.

  Så er der også denne film: http://www.imdb.com/title/tt0039987/

  Svar
 6. Pingback: [In Search of Adventure] B4 The Lost City – del 2 (V-VI) « Stemmen fra ådalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.