Warhammer 3. udgave

Der kommer en ny version af mit for tiden mest spillede rollespilssystem Warhammer FRP. Fantasy Flight Games har annonceret det her: link. Der er en diskussion om det på rpgforum her: link.

Når vi spiller Warhammer, så bruger jeg forskellige story games fra spilgang til spilgang, som jeg bygger ind. Ligesom jeg har andre indfald, som jeg afprøver i vores kampagne. Dvs. at jeg bygger om i spillet og vi spiller med skiftende regler, alt efter hvad der understøtter de temaer jeg ønsker vi skal udspille. Her er jeg inspireret af Mortens D&D kampagne. I mine spil(home)designerforsøg er det meget rart at Warhammerreglerne er forholdsvis ligetil og det er de. De minder om basic plus lidt ekstra. Derudover er reglerne stadigvæk forholdsvist generisk fantasy artige, hvilket er meget rart, da Warhammerverden lidt har ændret karakter fra 1. til 2. udgaven.

Warhammer imperiet er blevet mere episk igennem tiden. Jeg tror det er har noget med sammenhængen mellem warhammerfigurspillet og D&D at gøre, men det er en anden blogplot. Da jeg er blevet mindre episk interesseret med tiden, så synes jeg selvfølgelig at Warhammer udvikler sig i den forkerte retning. Det har dog været ok, blot jeg bare har bygget om i Warhammer.

Sådan som jeg læser det nye Warhammersystem lyder det meget story gamish, hvilket traditionelt betyder at systemet bliver mindre generisk og bliver bedre til at understøtte en bestemt slags historie. Normalt synes jeg det er det fedt, fordi jeg så har kunne hugge fra disse story games og bygge det ind i mit warhammerspil. Når jeg gerne ville lave investigation har jeg hugget spilmekanik fra Mikkels Løgstør. Når jeg nu her skal til at bygge et system, hvor man kan rollespille en hær på slagmarken – så hugger jeg fra Lady Blackbird. Osv. Men hvis selve Warhammer bliver indrettet imod at fortælle en bestemt historie, så bliver det sværere for mig at bygge om i det. Ligesom jeg synes at det virker til, efter den beskrivelse FF har om det nye Warhammerspil, at den er endnu mere episk end de ældre udgaver.

Jeg er lidt bekymret, men på den anden side skal jeg nok købe det nye warhammer (især hvis det falder lidt i pris). Ligesom dette kunne være lejligheden til at kører en TSoY eller Mouse Guard kampagne, når min nuværende kampagne er færdig (om et års tid).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.