Vi er tilbage bebs!

Den sorte forsyning har været nede.

Det har den været fordi jeg ikke har modtaget en regning fra DK-hostmaster. Måske fordi jeg er flyttet, måske fordi postmanden har spist den. Det er ikke til at vide. Nu har den dog tilbage og planen er også at der ligeom lidt kommer et indlæg om datebaser vs. narrativer som strukturel paradigme for rollespilsoplevelser.

Der skal dog ikke være nogle hemmelighed, at jeg har ret travlt for tiden, så det kan godt være den først kommer på mandag. Jeg tror dog det bliver godt. Måske det første danske rollespilsindlæg med kildehenvisninger.

Også en lille bi-ting, som undskylder at jeg også kategoriser dette indlæg som “rollespil” så det kan komme med på Alex’ feedreader:

Er det ikke dybt problematisk (næsten grænsende til det uspillelige) at Troll Slayer (i Warhammer II) skal slå en Giant ihjel for at stige til Giant Slayer.

Jeg mener Troll Slayer’en er en starting career og selvom den er sej er den ikke super sej. En Giant har Very Hard som Slaughter Margin, noget som en gruppe i deres første career aldrig kan slå. Eller som Old World Bestiary selv beskriver det:

The soldier has barely a one-in-a-thousand chance of defeating such an ememy.

Jeg ved godt det ikke skal være let, men 1 til 1000 kunne selvfølgelig være en god historie, men det syndes mere som om det faktisk ville ødelægge en historie.

Jeg er med på at det er meningen at en Troll Slayer skal finde sit doom, men det er altså sjovest, hvis det ikke sker. Som fx i Felex og Gotrix romanerne.

Man har selvfølgelig ligeså mange chancer som man har Fate Points, men hvad giver det?

3 til 1000?

Jeg synes det er åndssvagt, at det er en spilmekanisk ting der skal ødelægge det for dette ellers fine spil. Måske skulle Troll Slayer’en bare havde flere stats forhøjninger end andre. For mig ville det ikke gøre noget. Hvad synes I?

4 tanker om "Vi er tilbage bebs!"

 1. Thomas Munkholt

  Det giver i hvert fald mere mening hvis han skulle slå en Troll ihjel (med mindre alle Trollslayers allerede har slay’et en Troll?).

  Svar
 2. johs

  Det tror jeg ikke de har. Der er intet i reglerne om at Trollslayers skal havde slay’et en Troll og når jeg kigger på Warhammer trollenes stats giver det heller ingen mening, Selvom en Trol er meget lettere end en Giant.

  Det jeg ikke forstår er at man laver et trin der er praktisk talt umuligt – og derudover forstår jeg slet ikke hvorfor man har så lavet en Deamon Slayer – det giver ingen mening.

  Jeg ved godt at en Trollslayer skal hoppe på alle mulige fjender, men det er jo GM’en der bestemmer disse fjender og hvis jeg kastede en Giant efter mine spiller (bare fordi en af dem var igennem sin første karriare ville jeg være en dårlig gm).

  For det at nakke en Giant er en super fed historie, men spillet ødelægger det ligesom for sig selv. Måske skulle være skrive en triologi Thollslayer, Giantslayer og Deamonslayer – med et lidt bedre narrativt kamp system. Måske lidt alla The Mountain Witch bare med mere kamp.

  Svar
 3. Thais Munk

  Efter at have kigget på min Warhammer bog fandt jeg på en mellemløsning af en art.

  En dværg går igennem en eller anden form for traume, tager sin ed og får en stor regning fra sin frisør og for sin store økse. Min ide er “Troll slayer”-karrieren så er begyndelsen på den sti man vandrer som Slayer. Man udsætter sig selv for større og større farer i håbet om at dø. Derefter dræber man en troll til sidst når man afslutter karrieren og er dermed “udlært Troll Slayer”. Så kan man forsætte som Slayer og forsøge at blive Giant Slayer (etc, etc). Ikke den bedste løsning, men sådan lige umiddelbart hvad jeg selv ville gøre i mine egne kampagner (hvis jeg eller spillede rollespil med jævne mellemrum).

  Dog ville jeg synes det var federe hvis alle Slayer-karrierene var Advanced, således at en spiller kun kunne blive Slayer efter et stykke tid. Så kunne man gøre dem mere magtfulde og få en god historie ud af at figuren skal gennemgå den procces, det er at blive Slayer, hvor han/hende (wow, en kvindelig Slayer ville da egentligt være rockersejt!) slipper af med dødsangsten og begynder kun at fokuserer på en ærefuld død.

  Svar
 4. johs

  Det kunne være en løsning Thais.
  Faktisk synes jeg det lyder fornuftigt.

  Forresten kan man med fordel læse de første af slayer-bøgerne. Jeg har været super glad for dem i de der to mærkelige dage ligeefter afleveringen af en større opgave på universitetet. Især fordi de er så lette og så enkle.

  Det er tvserie i bogform – og Skavenslayer er faktisk en god bog.

  Jeg ville gerne lave noget i den stil, måske i forbindelse med det der kampsystem jeg snakker om i den ovenstående post.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.