Har sovet på Billy

Nu har jeg sovet lidt og ser nu hvorfor man bruger mere end 4-5 timer på et scenarie 😀

Faktisk vidste jeg det godt i forvejen, men det var sjovt at skrive det så kort og hurtigt. Istedet for at gå og fedde scenariet i stykker.

(Resten af denne post give kun mening hvis man har læst “Billy er i Vietnam”).

Nå, men der er lige nogle ting jeg har tænkt over i forhold til scenariet. For det første skal det måske ikke være sådan at Billy med sikkerhed dør i Vietnam. Men kun hvis Jake og Claudia får flest point i alt – de har også begge to sort som trumffarve (Spar og klør). Hvis Laura og Williams får flest point til sammen overlever Billy og man fortæller hans hjemkomst i sted.

Det er stadigvæk den med flest point der er skal fortælle brevscenerne og den sidste. Så man kan godt komme til at fortælle om Billy der dør, selvom man spiller Williams. Fx hvis Williams har 9 point, Laura har 2 point, Jake har 5 point og Claudia har 8 point. Så er det Williams der skal fortælle, men det er Jake og Claudias spiller der vinder scenariet, fordi deres hold havde flest point (13 imod Williams og Lauras på 11).

Det er 24 point i spillet såfremt man spiller med reglerne om at både hovedpersonen og scenens digter får point.

En helt anden ting, er at man kunne give spillerne et bonuskort, hvis de formår at beskrive hvordan scenens hovedperson forbyder sig imod et af sine løfter (som er at finde på handoutet). Altså hvis digterne kan få feddet ind i sin fortælling, at Jake ikke formår at passe på at Claudia er tro. Så får den digter et ekstra kort udover hvor mange digteren har valgt. Man må stadigvæk kun stille forbydelser der passer til ens paradigme – fx Jakes om fejhed* og vold.

Og forresten i tilfælde at man har lige kort, så trækker man bare et kort for dem der har det og lader det afgøre konflikten. Det forsætter man med til den er afgjort.

*) VIGTIG VIGTIG i scenariet står der fejlagtighed og vold under Jakes præmisser for at stille scener op, det skulle være fejhed og vold. Vi underskylder.

En tanke om "Har sovet på Billy"

  1. Pingback: Billy er (igen) i Vietnam < Sort Forsyning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.