10 Års kampagne

Vi skal lave en kampagne der skal løbe over 10 år. Jeg har allerede fundet to andre til projektet, men det vil jeg vende tilbage til. For hvad er ideen? Jo, den er ret enkelt. Det er noget med at spille en historie over 10 år, hvor man spiller mere eller mindre stabilt. Personligt forestiller jeg mig minimum en gang om hver anden måned og ofte en gang hver anden uge. Men det er ikke kun op til mig. Det burde ikke være umuligt med de muligheder Internettet fx giver i dag. Ikke fordi det skal spilles over nettet, men folk kan flytte for et stykke tid.

Det er alle de andre ting, som system, setting, faste spilperson? Eller ej, fast spilleder eller ej og vigtigst tema. Ideen er måske lidt at alle disse kan ændre sig – med historien. Hovedpersoner kan dø, systemet kan laves om, settingen kan ændres (fx med en klassiker som tidsrejser eller andre dimensioner eller noget) og der kan godt være flere temaer. Men der skal være en mere eller mindre sammenhængen historie. Det skal gi mening. Bare lidt.

Vi starter når jeg flytter over til Øen, her til sommer.

Og spillerne? Der har jeg snakket med Jonas Elleman og Nina (som jeg faktisk ikke kender efternavnet på). Jonas havde nogle ideer om starter system. Det var noget med at investere tokens og lidt et byggemand bob system. Men det bliver interessant at se hvilken set og alt det der vi finder på. Der er stadigvæk åbne pladser, men man binder sig for 10 år af gangen 😀

6 thoughts on “10 Års kampagne

 1. Lars Andresen

  Jeg er med i en Warhammer kampagne, der her i år … ja, det må nærmest være om et par måneder, har ti års jubilæum. Og det er stadig sjovt.

  Svar
 2. johs

  Jeps, den der Warhammerting har Sara ½ fortalt en del om for nogle år tilbage. Måske er derfra jeg har fået ideen. Det også de 7 års hold der kørte i TRoA. Her var dette ikke samme historie eller kampagne, men det var de samme folk der sat og spillede vampire på 7-8ende år. Hver uge!

  TRoA er vildt.

  Svar
 3. Danni Börm

  Jeg har ofte været dybt imponeret over de der kampagner der kører i flere dekader. Mine egne dør altid ud efter et års tid. Så det føles som om jeg altid starter noget op, men aldrig slutter noget af.

  Jeg har ofte sagt til mig selv: Jeg vil sgu også spille på samme kampagne i 10 år. Men kan man overhovedet det? Altså beslutte sig for at spille så længe? Er det ikke noget der skal komme af sig selv? Med de rigtige mennesker og den rigtige kampagne? Er det ikke som at sige at man vil skrive et scenarie og så begynde at få en idé derefter?

  Handler det i højere grad ikke om at gå ind i alle sine kampagner med den største entusiasme og viljen til at arbejde sig igennem alle de problemer der VIL dukke op undervejs. Og hvis man så en dag kigger tilbage og siger: “Shit, der gik sgu 10 år!”, så er der måske en anden rollespiller der siger: “Jeg vil også spille 10 år”.

  Havde jeg boet i hovedstaden kunne jeg godt have været interesset. Måske man skulle flytte efter det? Men nej, alt det vigtige i livet er vist her i Randers…

  Svar
 4. johs

  Ja, Randeres er helt sikkert en god by 😀

  Det er også fordi jeg har spillet flere kampagner der har gået indtil en eksamensperiode eller til en sommerferie også gået dø. Ideen er også lidt at se om man kan dokumenter en sådan projekt – der kan helt sikkert være noget vidensdeling dér.

  Svar
 5. Vensild

  Det handler grundlæggende om disciplin!

  Både fra spillernes og GM’ens side.
  GM skal have et teskt grundlag at starte op på igen, spillerne skal ville spille, og gide inveserer noget tid i at huske, og tale om hvad der skete sidst og i det hele taget…

  Svar
 6. johs

  Ja, det tror jeg også. Det jeg finder interessant i det er, at vi kan vælge at bruge vores liv til hvad vi vil. Det handler bare om at vælge. Men der er frihed i valget, især i det valg man har givet frivilligt. Det er lidt ligesom ægteskabet, ikke? Bare unden kærligheden. Det er så kristen – det er så fedt!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.