Al-Qadim, hvordan?

Jeg sidder og læser om D&Dsettingen Al-Qadim (også kendt som City of Brass) og jeg synes den er lidt fint. Nu er det bare sådan at D&D simpelthen er så komplekst og koster så meget at det giver mig hovedpine at tænke på det. Men det er nu en fin setting.

Jeg kan godt lide den mellemøstlige stemning og ville faktisk gerne spille i en sådan verden. Så hvis du har et forslag til spilsystem, så tager jeg imod med kyshånd

5 thoughts on “Al-Qadim, hvordan?

  1. Morten Greis

    Der er en variant af Polaris, der udspiller sig i det muslimske Spanien, og der er Thousand and One Night’s Adventures (tror jeg det hedder) – begge dele, som Frederik har erfaring med at spille. Han har nogle noter på spilnu.wiki’en.
    Spørgsmålet er vel også, hvilken form for eventyr, du gerne vil opleve i Al-Qadim. Som jeg husker settingen, så handler det om troldmænd, der får spells, af deres hjælpende ånder, hellige krigere, mamlukker og assassiner altsammen i et tyrkisk-persisk muslimsk samfund. SS/TSoY er jo altid oplagt 🙂
    Men ellers kunne man være fræk at tage mekanikken fra Cold City/Hot War, og lade det handle om intrigerne mellem de forskellige fraktioner i samfundet.

    Svar
  2. johs Forfatter

    Jep, jeg har hørt om Frederiks spil, det er ikke lige den form for spil jeg søger. Hvad jeg ønsker ved jeg endnu ikke. En følelse.

    Prøv – hvis du gider – at læs wiki-siden som jeg linker til.
    Det er det (måske med undtagelse af demihumans) som jeg ønsker at ramme.

    Jeg vil forsøge at lave et mere detaljeret indlæg når jeg ved mere om hvad jeg ønsker. Måske kunne selve genskabelsen af Al-Qadim blive et lille spil i sig selv.
    😀

    Svar
  3. Pingback: Kampen om kampagnen « Stemmen fra ådalen

  4. Mikkel Bækgaard

    Jeg havde faktisk engang Al Quadim bøgerne ti´l AD&D. Og det var en virkelig fed og inspirerende kampagnesetting, der lagde op til fedt 1001-nat-rollespil og samtidig gav en super indføring i Arabisk kultur. Jeg fik desværre aldrig spillet det, selvom jeg vist arbejdede lidt på et scenarie til det engang. Jeg tror jeg endte med at sælge bøgerne, men kan ikke huske til hvem.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.