[SH] Hovedpersonen og hans fire venner

Vi har spillet Warhammer ca. hver 14. dag de sidste to-tre år (med pauser i sommerferierne). Otto von Grieg, Wilbur Kohle-Brender og Thomas Reinfelt har været med hele vejen. Emmer Breton har også være med fra starten af, men hans spiller skulle lige et halvt år til Østasien for at studiner international lov. Conrat Faust kom med, lige inden vi startede på kapitel to.

Kapitel et omhandlende en handelsrejse til Hobbitprovinsen The Moot. Man kan læse om denne del af kampagnen her. Kapitel to har for det meste foregået i og omkring Carroburg, imens Otto fik opbygget sin hær.

Jeg har ikke været fedt med xp, som hovedpersonerne er utrolig seje. Der har været givet det samme antal xp til de fremmødte ved spilgangene og da Thomas har været med til de fleste, så er han klart sejest. Her er vores voldsomt erfarende hovedpersoner:

OTTO von GRIEG bliver spillet af Asger N, der er fra Langå og som jeg næsten har gået på efterskole med. Asger arbejder til hverdag med internetprogrammering, men er ellers uddannet i film.

Otto er Ex-Noble, Ex-Pistolier, Ex-Duellist  og lige blevet Champion. Han er utrolig farlig med sine familiepistoler, men ellers en ret tilbageholdende natur. Den unge von Grieg er kampagnens hovedperson og en af den slags mennesker der ikke opsøger problemer, men som problemer i stedet bliver ved med at opsøge. Han er ret magtfuld, da han både socialt og fysisk, og det betyder at mange ser en interesse i at ”skubbe” ham i forskellige retninger. Og Otto lader sig skubbe.

På sin ryg bære Otto et usynlige spøgelse. Spøgelset er en af Otto forfædre, der både igennem drømme og ved til tider at overtage Ottos krop, har gjort det tydeligt at han har ret  store ambitioner med Otto. Otto har ikke rigtig fået opsøgt en Morr-præst eller gjort andet for at får fjernet denne pine.

Derudover har Otto, pga. sine mange sår fra dueller, været ude i et større misbrug af den smertestillende og vanedannede rod Mandrake root. Et misbrug han nu er ude af, mest pga. hans trofaste tjener Conrats hjælp.

CONRAT FAUST bliver spillet af Rasmus, som kommer fra Østhimmerland. Jeg kender fra fællesbekendte i Aalborg. Rasmus er journalist, arbejder pt. ved Ritzau og fra den 1. ved Mærsk – men tidligere har Rasmus endda også nået tage en bachelor i engelsk og eje et internetcomputerspilsfirma, hvor han var forfatter/designer og pr-medarbejder.

Conrat er Ex-Servant, Ex-Thief, Ex-Cat Burglar og lige blevet Master Thief. Conrat var indtil en begivenhed, hvor han kom i nærkontakt med lidt for mange magiske vinde på samme tid, en opportunistisk og spilopsøgende spilperson. Efter hans noget radioaktive oplevelse, så er Conrat blevet mærkeligt antimagisk (det er sværere at bruge magi i nærheden af ham). Han er blevet lysere i hår og huden. Og han skylder elverne tre tjenester (der var en eller anden halvt træ halvt elver halvt statue nede i det hul, hvor Conrat blev blæst igennem af de magiske vinde). Efter den oplevelse er Conrat ikke så interesseret i materielle goder – og er under en form for forandring. Conrat har løbede spillet en rolle i magtkampene om Carroburgs underverden, hvor han fedede sig ind hos mafiabossen Don Bella – for derefter at forråde ham. En plan der lykkes – indtil nogle kaoskultister blandede sig. De dræbte Don’en og satte Conrat op som morderen.

EMMER BRETON bliver spillet af Asger S., som jeg har gået til spejder med (og i folkeskole med og hvis mor arbejdede på samme skole som min mor). Asger er næsten færdig uddannet jurist, men hvis det ikke går, så kan han falde tilbage på sit kokkefag (Asger er nemlig også fuldt udlært kok).

Emmer er Ex-Thief, Ex-Verenean Investigator og nu lige blevet Witch Hunter. Først var Emmer med på turen til The Moot, men kaldt hjem da hans moder døde og han skulle havde overdraget arven fra hans – for ham ukende – fader. Hans fader var maleren Breton, der i sine sene malerier malende fremtidssyn. Arven bestod af et sådan maleri, hvor Emmer og vennerne optrådte. Emmers liv var forandret derefter. Han var i forvejen en tænksom, godmodig (næsten hyggelig faktisk) og undersøgende natur, men nu blev han også søgende. Efter hånden har Emmer fundet flere af hans afdøde faders billeder og de flere af dem er også gået i opfyldelse. Ligesom Emmer så små selv er begyndt at male, dog ikke fremtidssyn (endnu).

Ellers er Emmer dybt mærket af et møde med den kvindelig vampyrdronning Isabella, hvilken er grunden til han er gået ind i Witch Hunters skumle rækker.

WILBUR KOHLE-BRENDER spilles af den yndige Jonas. Jonas er Bornholmer med stort B (selvom han har boet det mest af hans liv på Amager) og den eneste ikke-jyde på holdet. Til gengæld arbejder han i landbrugsrådet i en projektlederstilling. Han har arbejdet med læringsspil på DPU, men er faktisk en helt normal historier med dansk som sidefag.

Wilbur er Ex-Charcoal-Burner, Ex-Bodyguard, Ex-Mercenary, Ex-Veteran, Ex-Sergeant og nu lige blevet Captain i Otto von Griegs hær. Wilbur er gruppens fighter og Ottos nærkampsmand/bodyguard. Hans historie handler hvordan Wilbur bevæger sig op i det middelalderlige og begyndende småkapitalistiske/ borgerlige klassesamfund som Warhammerverden udgøre. Og Wilbur er kommet langt. Udover at være kaptajn i en herremands (meget lille) hær, så er Wilbur også blevet forlovet med Susanne, der er kroejer og et godt parti. Deres kærlighed er hverdagsartig eller realistisk uden at blive kedelig af den grund.

Wilbur tilbeder Ulrik (den gamle krigsgud) mere end Sigmar, hvilket dækker over en vildskab i Ulrik. Der har været begivenheder, hvor Wilbur har skiftet form og blevet en ulv – men det er aldrig blevet en vigtig del af Wilburs personlighed. (Det er simpelthen den anden historie Jonas gerne ville fortælle med Wilbur og det har jeg respekteret, men varulvehistorien vil blive aktuel igen i løbet af det kommende kapitel – men på en måde der er acceptabel for os begge).

THOMAS REINFELT bliver spillet af Ask, som jeg har gået på efterskole med og som jeg holder virkelig meget af. Ask er fra Langå. Han har arbejdet et vel af job, samtidigt med at han næsten er færdig med en uddannelse fra CBS i HR. Han har også en bachelor i filosofi og psykologi. Lige nu læser Ask et semester i New Zealand og derfor kommer Thomas først tilbage ind i kampagnen efter jul. Han kommer dog helt sikkert tilbage, så selvom han ikke er med fra starten af Solens Hjerte, så vil jeg lige præsentere ham alligevel.

Thomas er Ex-Student, Ex-Apprentice Wizard, Ex-Journeyman Wizard, Ex-Court Wizard og imens Ask er væk er Thomas Spy for hans orden i hovedstanden Aldorf. Når Ask kommer tilbage og Thomas har fået samlet 12 magi-/formularbøger (hvilket er ret mange), så bliver Thomas Wizard Lord –det er vanvittigt!

Thomas er ikke bare en Wonderboy indenfor skyggemagiskolen, han er simpelthen den største menneskelige begavelse indenfor magien, som verden har set i over 1000 år. Generet er Thomas en lettere forsigtig og fornuftig person, dog nyder han kvindeligt selskab – hvilket lidt giver ham lidt playboy-kant. Han forsøger at leve efter sine noble principper, men både hans magiorden (der handler om hemmeligheder og løgne) og den beskidte warhammerverden udfordre disse gang på gang. Det gør de i en sådan grad at Thomas til tider er nødt til at gøre ting han ikke har det helt godt med. Men mere om Thomas når han kommer tilbage ind i kampagnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.