Jeg brude lave en podcast

For tiden genhører jeg podcasten ”Den nye stil” om dansk hiphops historie. Den er tæske fed – især første sæson, hvor man hører om 80’erne med aktører som Rockers By Choice (Chef 1 og Dee Pee) og MC Einar (Peyk). Samtidig savner jeg rollespilsmiljøet omkring Fastaval. Det er ikke fordi jeg kommer så meget ud når der ikke er pandaminer, men fordi der ikke var Fastaval sidste år og heller ikke er en fysisk Fastaval i år, så virker den længere væk end normalt.

Derfor (og måske også lidt fordi det er Lars Andreasens fødselsdag) kom jeg til at tænke at det kunne være fedt med en podcast-serie om Fastavals rollespilsscenariehistorie. Der kunne være afsnit om individuelle forfatterskaber (Lars A., Alex og Mikkel Bækgaard osv.), om da far var del af de unge punks (Fastaval-TV, Dirt Busters, Natural Born Holmers, Absurth osv.), dem der forlod miljøet (og dem der forlod og kom tilbage), da der langt om længe kom en bedre kønsfordeling – både på connen og i b.la. scenarieforfatterne, de vanvittige lange natlige spilgange (og at scenarierne kun kørte i en blok), da novellescenariet opstod, Orkon osv.

En rejse op igennem Fastavals historie. Jeg har været med en del af vejen, men de første mange år (indtil 2002 var jeg kun på Fastaval i 96 og 98) har jeg kun hørt om og kunne jeg godt tænke mig at få (gen)fortalt. Ligesom jeg kan forestille mig at folk, der er yngre end mig ville synes det var sjovt at høre, hvis det altså blev lavet godt. Og her ligger hunden begraves. Jeg er ikke journalist og har ingen begreb om hvordan man strukturere en god podcast som ”Den nye stil” eller rammesætter og får fortalt de bedste historier. Derudover er der det lydtekniske, som jeg ikke engang tør tænke over hvordan man skulle håndtere.

Så Fastavals historie-podcasten bliver i idéen-skuffen.

3 thoughts on “Jeg brude lave en podcast

  1. Thomas Jakobsen

    Ja, det er jo en skam, at jeg trods uddannelse fra Journalisthøjskolen ikke er endt som en rigtig journalist, men kun som matematiklærer.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.