Onlinekampagnen “Spezialisten”

Thomas, Jonas, Kristian og jeg spiller WFRP 4. ed. over nettet. Nærmere betegnet over Google Hangouts og Roll20.

Handlingen kan du følge på Thomas’ blog.

Ham beskriver alligevel handlingen bedre end jeg ville kunne, så jeg skriver lidt om at GM’e online. Vi har spillet to spilgang og haft en “spilgang o” – altså mødtes tre gange i alt. Vores spilgang er ikke særlig lange, kun 2,5 – 3 timer.

Google hangouts

Vi valgte faktisk bare hangouts, fordi Kristian ikke kunne få lyden til at virke på Skype, men det virker ret godt. Der er faktisk også en diceroller, hvis man er til det, men vi fandt hurtigt ud af det var sjovt med et rigtigt roll20 spil.

Derfor bruger vi kun hangouts til video og lyd. Vi skifter lidt frem og tilbage mellem roll20 og hangouts, så jeg ved faktisk ikke hvor meget folk kigger på det ene eller det andet. Jeg forsøger at være så meget på hangouts som muligt, fordi rollespil for mig handler mere om skuespil/drama end brætspil/power point-show.

Roll20

For det er også et power point-show. Jeg bruger primært Roll20s  pages, som et slags power point hvor jeg skifter og viser stemnings-/baggrundsbilleder, der ellers passer til scenerne.

Derudover har spillerne deres karakterark i Roll20 og vi ruller vores terninger igennem programmet. Jeg deler også handouts med spillerne i Roll20. Vi har brugt det en gang til kamp – hvor vi også brugte figur-tokens, men ikke til at vise hvor spilpersoner og modstander stod, men til at vise hvem der var med i kampen og hvor mange sår de fik.

Jeg forsøger at holde kampene ret abstrakt, da det nu engang er sådan jeg ruller. Det skal også siges, at selvom jeg kun har prøvet Warhammer i Roll20, så tror jeg at D&D er langt mere integreret end Warhammer. Og jeg er som GM stadigvæk ved at lærer hvordan Roll20 virker. Det er dog tydeligt at det er lavet til folk, som er mere glade floorplans og figurspil (og D&D) end mig.

Forberedelse: Pinterest, Dixit og notesbog

Udover de to kommunikationplatforme, så bruger jeg Pinterest til at finde billeder (handouts og stemningsbilleder), de er samlet i et mindre rod i forskellige foldere i min Pinterest-profil.

Ligesom jeg også tegner lidt selv. Her nogen af Hapfenberg-familiens våbenskjold.

Udover at søge på ting som “Fantasy House Viking” og kigge på Pinterest, så bruger jeg kort fra Dixit til inspiration og som en form for oralkel. Jeg planlægger mine spilgang (og tager noter) i min notesbog, hvor jeg forsøger at holde det nede på max en side per spilgang.

Noter til første spilgang. (Det er ikke en driller)

Læs handlingen til første spilgang på Thomas’ blog

Noter og Dixit-kort til anden spilgang.

Læs handlingen til anden spilgang på Thomas’ blog

Warhammerressourcer

Jeg har en del WFRP, især 2. ed., men også lidt 1. st. og grundbogen til 4. ed.

Jeg er ret glad for den nye grundbog, selvom reglerne er virkelig dårligt formuleret. Vi spiller med et hav af husregler. Nogen er Thomas Jakobsens og meget er Martin Svendsens (jeg tror Martin snart er klar til at dele sine husregler og gennemskrivning af reglerne snarest) – jeg synes de er ret gode. Også forsøger vi at kører det meget regellight.

Udover 4. ed. grundbogen, så bruger jeg rigtig meget Sigmar’s Heirs fra 2. ed. (som jeg stadig elsker) og forskellige online beskrivelser af Kaoskrigen (som spillet foregår under). Ligesom jeg har fået lov til at låne Rasmus Nords kampagne-noter fra hans meget lange Warhammer-kampagne.

Jeg læser lidt op for at kunne spille, tænker en del over plots og handling (når jeg laver andre ting), men forsøger ikke at bruge alt for lang tid på det. Selve spilgangene forsøger jeg at holde meget enkle med en spiller-tur og en GM-tur, hvor GM-turen er en form for simpel mission gerne med et lidt horrorartigt tema. Måske skriver jeg mere om spilgangenes struktur senere.

5 thoughts on “Onlinekampagnen “Spezialisten”

  1. Thomas Munkholt

    Din notesbog er fantastisk!

    Din Pinterest er også ret fed (følger du også Welcome to Sunny Bögenhafen på Facebook? Det var en af de få ting dér jeg vidste jeg ville savne).

    Rigtig glad for at være med – og jeg tænker også at skrive lidt om det, men ville lige have Endeavours-delen med først.

    I øvrigt, personligt er jeg mest muligt i Hangouts når vi spiller.

    Svar
    1. johs Forfatter

      Fedt, at du også er i Hangouts.
      Jeg var lidt bekymret for at vise mine noter, hvis I spillerne læste med, men tænkte at de alligevel var så uforståelig at det nok ikke gjorde det helt store 🙂

      Jeg kendte ikke Welcome to…, men nu følger jeg den. Det er virker umiddelbart ret fedt – du vil nok komme til at genmøde nogen billeder derfra i kampagnen.

      Svar
  2. Kåre Kjær

    Fedt! Vi spiller D&D på roll20 – og i bestemt i versionen hvor vi er glade for figurer. Det virker bedre end jeg havde ventet faktisk, men der er stadig en læringskurve foran os – vi har spillet to spillegang. Jeg er glad for, at den kampagne vi spiller er en købekampagne (Dragonheist) så alle kort, personer, stats, osv. automatisk er lagt ind (well, hvis man køber modulet igen, altså).

    Noget af det fede synes jeg er, at vi kan starte klokken 20 og slutte klokken 23 og så får vi cirka samme mængde spil som vi plejer, vi kommer cirka i seng samme tid som vi plejer men vi har næsten 1½ time med familien inden. En blanding af sparet transport, sparet “opsætning” og at folk er mindre tilbøjelige til at komme for sent.

    Jeg hæftede mig i øvrigt ved det med husreglerne til 4th edition. Jeg er også ret begejstret for det nye system men synes både reglerne er noget rod og har nogle enorme svagheder (jeg tror også jeg er lidt mere regelstringent end du er). Vi har også flere siders husregler men jeg synes ikke vi har løst kerneproblemerne (at WS er universel-statten i kamp og at advantage giver runaway leader problemer) så jeg er meget nysgerrig på eventuelle andre bud på husregler der fikser de problemer (og måske skærer lidt i kompleksiteten for der er mange – i min optik unødige – regler).

    Svar
    1. johs Forfatter

      Gode kommentarer.
      Ja, jeg håber at Martin eller jeg kan dele hans gennemskrivning af reglerne. Jeg ved ikke om Martin fikser alt men han er lidt mere tro overfor oplægget end Thomas og har stadig forenkelt det en del.

      Jeg tror det fungere. Mit største problem er at jeg synes kamp er endnu mere kedeligt online end i normalt rollespil – og det er i forvejen ikke noget som jeg er særligt glad for.

      Det er smart med købe scenarier (og at holde sig til D&D) på Roll20. Det er desværre bare ikke sådan jeg ruller.

      Svar
  3. Pingback: Online: Chariot of the Gods | Reservoir Elves

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.