[24. dec] De Navnløses historie

Dette er en perceptionshistorie.

De Navnløse er et scenarie af Thais Munk. Det skrevet til Orf i 2005, men blev samme år spillet både på Viking-Con og Hyggecon. Jeg spilledte det på Hyggecon, hvilket man kan læse om her. Jeg var meget glad for idéen og iflg. indlægget tænkte jeg allerede dengang på hvordan man kan bruge terninger på en mere fornuftig måde når det kommer til voldssituationer. De tanker påvirkede mit Fastaval-scenarie Sort/Hvid, som ikke blev særlig godt til gengæld.

Jeg var heldig at være dommer på Orkon året efter, hvor Thais havde genskrevet det – en redux version. Jeg tror det var der han lavede et kort plus nogle kort. Her spiledte  jeg scenariet igen, kom til at holde endnu mere af det og syntes stadigvæk det ikke var godt nok.

Så jeg skrev en selv en version, hvor jeg forsøgte at gøre vold interessant. Denne kørte på et hold på Viking-Con 2007 med Uffe som spilleder. Det var vist heller ikke super godt og det var eftersigende ret kedeligt.

Fordi idéen er fantastisk så valgte Thais, jeg og Morten (rollespilsenergien, der fedter sig ind alle steder) at inviterer så mange som muligt til at skrive et novelle remake til Viking-Con i år. Hver hold skulle så spille scenariet tre gang i forskellige novelleversioner. Det var en konkurrence og Thais kunne vælge en vinder iblandt novellerne. Vi var fire der skrev.

Morten lavede det terningspil, som jeg gerne ville havde lavet i 2007. Kristian skrev en mærkelig manga-cyberpunk version, som jeg ikke fik spillet. Kristoffer skrev en nutidig fortællerspilsudgave, som vandt konkurrencen. Jeg skrev ”Thais var i Afghanistan” – som du kan læse om her.

Du kan downloade hele novellesamlingen her.

Næste år laver vi en remake konkurrence igen og du skal være med!

5 thoughts on “[24. dec] De Navnløses historie

 1. Frikard

  Så klarede du den alligevel (selvom det ind imellem blev lidt tyndt med billeder af gorillaer og fiktionsmaskiner).

  Og det betyder jo at du, Thais, skal have en øl. Den kan du få af Johs (der jo skylder en for første færdige anmeldelse af Being Max Møller).

  Svar
 2. johs Forfatter

  Ja. Jeg giver gerne en øl til dig Jonas, men du slipper sgu ikke for at give Thais en.

  Nu ikke så smålig.

  Svar
 3. Morten Greis

  Hej,

  Vi skal helt klart have en remake-konkurrence til næste års Vikiong-Con. Jeg tror godt, at planB vil sponsorere konkurrencen igen, så der er fede præmier for at deltage.

  Der har været to gode forslag til remake-konkurrencen – en novelle-version af et Ask Agger-scenarie og et remake af Sort/hvid.
  Jeg er imidlertid kommet til at hælde stærkt imod remaket af Sort/hvid af flere forskellige årsager, som jeg gerne skal uddybe, hvis der er interesse for det.

  Svar
 4. Frikard

  Ok, godt ord igen. Argumentet “fuldere klovn” vinder altid over teknisk flueknepperi. Fastaval 2011?

  Og mht remake så mer’ af det. Jeg er mest til s/h, men får nok ikke muligheden for at kunne bidrage.

  Frikard

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.