Mit næste scenarie

Siden har afleveret mit scenarie til Fastaval har jeg haft en tomhed og lige nu har jeg overhovedet ikke lyst til at køre det. Der er en del som jeg er glad og tilfreds med i scenariet, men der er også nogen ting, som jeg nok ville lave anderledes, hvis jeg kunne lave det om.

Derfor er jeg så småt begyndt på mit næste scenarie. Op på hesten og i gang, du ved. For selvom det er ikke sikkert at jeg får lov til at skrive næste år, så kan jeg enten skrive scenariet til min blog (og evt. en anden con – ligesom Thomas) eller også kan jeg forsøge at tilmelde det næste år igen. Altså det tog mig over 15 år at skrive Remember the Amazons og i det lys er en produktionstid på 3 år er jo næsten ingenting.

Den herreløse ridder

Jeg elsker fortællinger, såsom: Gotrex and Felix, Tårnene i Maury Skoven, Jeremiah, Usagi Yojimbo, Fafnir and the Grey Mouse osv.

Fælles for dem er at det handler om en eller flere helte, som rejser fra sted til sted, hvor de løser problemer – ofte med vold. Selvom de ovenstående er fantastiske karakterer, så er det især i miljøbeskrivelserne og bipersonerne, at fortællingerne bliver løftet til noget helt særligt. Jeg kunne godt tænke mig at lave et scenarie om en sådan personlighed, som er på en rejse og gennemspiller flere enklestående fortællinger undervejs.

Det kunne (altid) være Warhammer

Det kunne foregå i Imperiet. En ridder og et lille følge er på vej hjem fra den store kaoskrig i nord. Hjemleddet ligger i det sydlige Wissenland, så vi skal igennem en god del af Imperiet og undervejs har ridderen nogen forpligtelser og løber ind i nogen eventyr. Måske har ridderen travlt med at komme hjem. Der kan være en arv som venter. Måske har han ikke så travlt.

Det fede ved Warhammer er at både jeg og potentielle spillere kender verden, så en del giver sig selv uden unødig ekstra forklaringer.

Back to Ascalon

Det kunne også være i mit egen til formået hjemmebyggede fantasy-verden, hvor helte kan ride på løbeøgler og kaste med levende knivskarpe kampsommerfugle. Det fede ved denne mulighed er at det kan gå hen og bliv pænt psykedelisk, hvilket jeg er en form for fantasy, som jeg er ret glad for. Der er ret vide muligheder for verdensskabelse i denne version.

Struktur

Noget af det der tænder mig ved denne idé er at scenariet kunne være rigtig langt. Det kunne bestå af to-tre små noveller udover en start og slutningen. Det kan være en rammefortælling.

En grundkonflikt kunne være om hovedpersonerne ikke kan lade være med involverer sig i de lokale konflikter de møder undervejs eller om de bare vil hurtigt hjem. Hvor det er muligt at vælge eventyr til eller fra undervejs, men at disse valg også får betydning. Lidt a la Dronningen på Smaragdtronen fra sidste års Fastaval.

Alternativt kunne det være en rollespilsserie som løb under hele Fastaval med et nyt afsnit i hver blok. Den mulighed er jeg ret vild med, men det kræver et set up, hvor spillerne ikke behøver at være med hele vejen, men kan hoppe til og fra undervejs. Denne mulighed åbner også op for, at man kunne være flere forfattere på. Begge dele kræver selvfølgelig at andre end mig selv synes det virker som en god idé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.