Remember the Amazons?

Da jeg var ude og købe morgenbrød i weekenden og hørte Britney Spears’ mesterværk Piece of Me fik jeg idéen: ”Hvad med et soundtrack kun med kvindelige sangerne?”. PJ Harvey, Robyn, Lana Del Rey, Yelle, Amy Macdonald, Jenny Wilson… suk, det er godt!

Dengang i Warhammer

Hvad med et blood bowl-scenarie om et rent kvindehold. Altså ikke et af de der mærkelige amazon-hold, jeg har heller orkhold, chaoshold eller skavenhold med. Alle blood bowl-hold er human-hold, men måske mere forskellige end de normalt er (der kan fx godt være en elver, hobbit eller dværg med på holdet). Imperiet spiller imod Imperiet – ikke imod andre racer.

Remember the Amazons er historien om helt særligt kvindehold fra Streissen (Steissen Amazons), som ikke bare spillede mandeholdene op, men også vandt en række sejrer i den imperiale turnering. Man spiller seje kvinder i en mandsdomineret fantasy verden. Fordi det er fantasy kan man lege med kvinderollen – man er ikke kvinde i Warhammer ligesom man var kvinde i middelalderen og man kan sætte fokus på de mange urimelige og sexistiske elementer i vores verden og samtid.

Repræsentationsproblemet

Det ville være en fed fortælling. Og måske er det mit ”Enhver given Festag” mangler en mere klar og politisk grundkonflikt. Men jeg ved ikke om jeg, en overprivilegeret heteroseksuel hvid mand, er den rette til at skrive et scenarie om en flok seje kvinder. Det kunne selvfølgelig forklares med at jeg har tre døtre, er en slags feminist og generelt har det lidt svært med machokultur, men det ændre ikke på at jeg har det lidt svært med at være den der skrev dette scenarie når vi har så mange seje kvindelige forfattere.

Er det en ligegyldig/åndssvag overvejelse?

8 thoughts on “Remember the Amazons?

  1. troelsken

    Nej, det er ikke en åndssvag overvejelse. Men det BEHØVER heller ikke at være en grund til ikke at skrive det. Det kunne dog være en grund til at tale med seje kvinder, forfattere og ej, undervejs i processen?

    Svar
  2. Thomas Munkholt

    Du kører den med elizabethansk teater: spillerne spiller (skue-)spillere af deres modsatte køn der spiller (bloodbowl-)spillere af deres eget køn. Så jeg ville fx spille en kvinde der spillede en mandlig spiller. 🙂

    Svar
      1. Thomas Munkholt

        Mere komplekst end kønspolitik eller reglerne til amerikansk (ulrikansk?) fodbold?

        Ellers er der halvfemsermetoden: Gør den sjette karakter til pigen og tematiser ‘tokenism’.

        Anyway, jeg glæder mig til at høre hvad du kommer frem til.

        Svar
        1. johs Forfatter

          Men hverken kønspolitik eller ulrikanisk fodbold forsvinder jo bare fordi tilføjer et ekstra lag af elizabethansk teater 🙂 Jeg har lidt en ting med at lave lidt for komplekse scenarier der vil lidt for meget.

          I Augustas skygge laver Kristo faktisk en omvendt “90’er sjette karakter”. Der er den sidste spilperson en mand i et kvindedomineret (fantasy) univers.

          Det er ret fedt.

          Svar
          1. Thomas Munkholt

            Ja, det husker jeg – jeg kan ikke huske om han ligefrem skriver det direkte? Det var i hvert fald meget iøjnefaldende når man selv havde været der.

          2. johs Forfatter

            Det kan jeg heller ikke huske, men det er sjovt – især fordi der er bygget om på kønnene.
            Og fordi så kedelig er ham den 6. heller ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.