[Berlin] Friedrichshain-Kreuzberg 1/12

Et ambitiøst projekt

Jeg vil gerne dele mine noter om Berlins 12 bydele og derfor skrive 12 blogindlæg. Det er, for mig, et ret ambitiøst projekt, selvom det blot bliver noter. Dette er det første indlæg af 12 og handler om Friedrichshain-Kreuzberg.

Berlin Subdivisions.svg

“Berlin Subdivisions” by TUBS – Own work
This vector graphics image was created with Adobe Illustrator.
This file was uploaded with Commonist.
Based on:
File:Berlin location map.svg by User:TUBS
File:BerlinDistricts new.svg by Migra. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

En 90’er bog fra loftet

WWP02214_500

Jeg har været oppe på loftet og finde min gammel vampire sourcebook Berlin By Night. Dette skal ikke være en anmeldelse, men jeg bør dog sige to ting: 1) det er ikke den klogeste sourcebook og 2) den bære tydeligt præg af at den er skrevet i 1997 – både i indhold og tematik.

Grundkonflikten og jihaden i Berlin By Night er bygget omkring genforeningen af Tyskland og Berlin plus en ret voldsom ideologisk arv fra nazismen hos en række af byens vampyrer. Bogen er som sagt skrevet kun syv år efter genforeningen og derfor er dette tema mere centralt end det vil være i vores kampagne (som jeg tror vil udspille sig i år 2009 og frem). Der er 20 bydele i Berlin By Night istedet for de 12 der er i dag. Det er fordi der i 2001 blev sammenlagt nogen bydele, bl.a. blev østbydelen Friedrichshain lagt sammen med Kreuzberg.

Friedrichshain-Kreuzberg

Området er kendt for at være et modkulturelt centrum med masser af barer og natklubber (især i Kreuzberg) en stor andel indvanderede fra Tyrkiet. Grænsen mellem de to dele af bydelen og øst og vest går ved broen Oberbaumbrücke, der også udgøre bydelens våbenskjold.

572px-Coat_of_arms_of_borough_Friedrichshain-Kreuzberg.svg

Bydelens Bezirksverordnetenversammlung (byråd) er sammensat af: Alliance ’90/The Greens 22, SPD 13, The Left 7, Pirate Party 5, CDU 4 – det er ret specielt at regeringspartiet (i hele Tyskland) CDU er det mindste parti.

Friedrichshain

Lå i Østberlin. Blev bygget til Berlins arbejderklasse i 1920erne. Blev totalt bombet under Anden Verdenskrig. Er i dag et “fashionable” område, hvor unge smarte design og medie virksomheder bl.a. MTV Central Europe.

Frankfurter Tor Berlin abends.jpg

“Frankfurter Tor Berlin abends” by Dnsob – Own work. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

Lokationer (klippet fra Wikipedia – og derfor engelsk):

Kreuzberg

Lå i Vestberlin. Måske det mest kendte del af Berlin og kendt for en stor tyrkisk befolkning (ca. 1/5) og ungt. Historisk Punk Rock, homoer og masser af andet modkultur.

 

Berlin-kreuzberg u-bhf-goerlitzer-bahnhof 20051019 324.jpg

“Berlin-kreuzberg u-bhf-goerlitzer-bahnhof 20051019 324”. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Lokationer (igen klippet fra Wikipedia – igen engelsk og nu med links):

– Berlin by Night beskriver også et ” the Berlin Museum, dedicated to the city’s history. It contains scale model of landscapes of Berlin as it looked from the 16th century to present times”, men det har jeg desværre ikke kunne finde andre henvisninger til.

2 tanker om "[Berlin] Friedrichshain-Kreuzberg 1/12"

 1. Thomas Jakobsen

  Fairytale Fountain rummer da en masse muligheder – det er jo nærmest en who’s who over oplagte monstrer i byen… ulven fra rødhætte, heksen fra rapunzel, jægeren og den onde dronning fra snehvide (og de bitre syv små dværge, der søger en ny lolita-tjenestepige)

  Svar
 2. Johs

  Fairytale Fountain som en slags who’s who er en god idé.
  Men jeg tror ikke vi er ude i at spille Fables 🙂 selvom det er en god tegneserie.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.