[Providence] There be Dragons

Hvis du har tænkt dig at spille med i kampagnen bør du nok ikke læse videre.

Læs efterspilsrapport fra første spilgang her.

Næste spilgang begynder med at vi spiller Thors fisketur, hvor stormguden næsten fanger Midgårdsormen. Det er en drøm, som alle spilpersonerne drømmer og hvor de hver drømmer de enten er Thor eller Hymer. De får hver en version af Thor og Hymer, som spejler deres spilperson og deres spilperson ukendte superpowers. Vi går fra spiller til spiller. Hver spiller får lov til at beskrive historien ud fra deres stemmer og oplæg + lovecraftian mørke.

Det er meningen at vi vores kampagne skal spille en række mytologiske “flashbacks” der relatere sig til spilpersonernes kulturelle baggrund. Thors fisketur relatere sig til Rasmus’ spilpersons svenske familiebaggrund, men jeg mangler historier der relatere sig til de andre spilpersoners baggrund.

Det jeg leder efter er mytologiske historie (ligesom Thors fisketur) der rummer en reference til Chaoskampf. Det er altså noget med hav, kaos, kulturhelte/guder, monster især slanger/drager.

De fire andre spilpersoner er:

Yankee (lidt engelsk, men mest yankee), 2 x irske og en italiensk.

Jeg har overvejet at bruge:

  • St. George (også kendt som den europæiske drage) – evt. til den ene irske eller yankeen.
  • Da St. Patrick fik fjernet alle slanger fra Irland – til en af de irske.
  • En mere religiøs katolsk myte, som fx Leviathan-historien – jeg ved ikke helt om det er den samme som St. George historien.
  • Gerne en romersk myte pga. italieneren.
  • Der er også noget med at det mytologiske Irland blev oversvømmet og et af de første af øens folk gik til grunde. Der er en der tryller sig om til en fisk og derfor overlever. Det er da meget sjovt.

Jeg vil meget gerne crowdsource denne del af min kampagne og jeg ved nogle af jer er pænt meget mere inde i diverse mytologier end jeg er.

8 thoughts on “[Providence] There be Dragons

  1. Morten G. Petersen

    Der er Zeus’ kamp mod Typhon og Marduks kamp mod Tiamat, som også er åbenlyse kaoskampe.
    Så er der dragen fra Tarrasonne (By i Frankrig – ikke sikker på stavningen), der er blevet til det frygtindgydende supermonster Tarrasque i D&D.

    Til amerikaneren kan du alternativt bruge Paul Bunyan, hvis det er (og mangler han en værdig fjende, ville indianske/Lovecraftianske Ithaqua være oplagt – og på den måde kommer der en moderne amerikansk kaoskamp med ind i spillet).

    Angående oversvømmelser så er der flere steder langs franske og engelske kyster, hvor der i historier om sunkne byer, hvor man kan høre klokketårnet på bestemte dage, eller hvor byen får lov at stige til overfladen under særlige omstændigheder.

    Svar
  2. johs Forfatter

    Tak Morten.

    Jeg havde tænkt mig at bruge en Wendigo, men mere som mytologiske væsen der er i skovene omkring byen, fremfor som et mytologisk “flashback”. De der flashback må gerne være så historiske bliver uhistoriske. Men på den anden side kunne et overlamp måske virke – det ville være til yankeen, ikke? Jeg kendte ikke Paul Bunyan og vil helt sikkert bruge ham, men nok i en anden sammenhæng.

    Jeg har også tænkt over Marduk og Zeus, men jeg har ingen spilpersoner der har iranske eller græske rødder. OG fordi spillet er sat i USA så er spilpersonernes etniske vigtige.

    Man kan argumentere for en essentiel lighed mellem yankeen og babylons myter (fordi USA er det nye Babylon), men det hjælper til ikke ift. at finde myter der passer til den ene irer og ikke mindst italieneren.

    Svar
  3. Søren Hjorth

    Ireren:
    Lugh (den keltiske solgud) der besejrer Balor, Formorernes Kong, og dermed driver Tuatha de Danann deres fjender til Havet.

    Italieneren:
    Du kunne jo altid komme frem til at den Hellenske indflydelse på Rom kunne være nok til at du kan bruge Zeus/Jupiter myterne.

    Svar
  4. johs Forfatter

    Søren, Fantastisk. Lige netop!

    Ved du hvor man kan læse op på den irske mytologi som ikke er wikipedia eller kildetekster? For den er ret sej.

    Ved du hvor meget af den Hellenske indflydelse spillede ind på Jupiter myterne. Kan man bare lave navnene om? Og hvad skulle Typhon så hedde?

    Svar
  5. Søren Hjorth

    Irsk Mythos:
    Nu snyder jeg, og har tilfældigvist et opslagsværk til at stå på reolen.
    Tror du skal lede efter Book of Invasions, særligt den første cyklus, der omhandler Tuatha De Danann.

    Hellensk:
    Well, den hellenske indflydelse begyndte ca. der hvor at Rom overtog de græske kolonier (Tidlig Republik). Gudemyter blev stort set gradvist overtaget, da de romerske guddomme egentlig ikke havde nogen mytologisk baggrund før det, og selv efter overtagelsen var det langt hen af vejen kun noget som forfattere og poeter gjorde brug af.
    In short, der er meget få myter (læs. næsten ingen) om guddomme i Rom, langt største delen af myter er forbundet med Kejserkulten, og i sidste ende Romulus og Remus.

    Typhon ville nok have det samme navn.
    Er italieneren fra Sicilien? Så kan du jo forsvare brugen af græske myter med at Sicilien originalt var en græsk koloni.

    Svar
  6. johs

    Det jeg leder efter er en populærvidenskablig/litterær fremstilling der er skrevet i moderne sprog, så jeg er bange for at Book of Invasions ikke er sagen. Det kunne være sejt, men jeg ved at jeg ikke får det læst, hvis det er middelalderengelsk eller på vers.

    Desværre stammer italienerens familie (selv er han faktisk 2. eller 3. generations amerikaner) fra Norditalien.

    Svar
  7. Søren Hjorth

    Keltisk:
    “Essential Celtic Mythology” af Lindsay Clarke burde være til at skaffe på bibliotekerne.
    Det er et opslagsværk så vidt jeg ved, men det brude være muligt for en amatør-ordsmed at lægge noget lækkert prosa på.

    Norditalien:
    Hvis han er fra det område, så ville det være muligt at trække på de Etruskernes guder, og deres navne.
    Deres himmelgud og herskergud er Tinia, eller Tin, der også er herren over tidens gang.
    Etruskerne var ifg. Herodot, nedstammende fra Troja, og blev efter dennes fald, ledt der til under ledelse af Aeneas
    (Jvf. Aeneidaen).
    Og på den måde kan du så igen bruge myten om himmelguden der besejrer urkraften.
    (Det er sgu sjovt den måde at den græske inspirerede kultur har spredt sig igennem Middelhavsregionerne…)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.