[Providence] Narko, 1937

1937-info om narkoforbrug og tilgængelighed i 1930’erne til min 1937kampange.

 

Forbrudstiden er fra 1920 til 1933, så de amerikanske gangster skal finde andre muligheder for at lave penge. Udover ulovligt spil og penge afpresning, så var stofhandel et oplagt marked. Her vil jeg gennemgå de mest normale/kendte stoffer i nyere tid.

Amphetamin er fra 1920erne let tilgængeligt. Det er  lovligt og kan købes i enhver Drug Store.  Man får stoffet under mærket Benzedrine  i en smart lille inhalator. Lettere bliver det ikke.

 

Kokain bliver gjort semi-ulovligt i 1914 og rigtig ulovligt i 1923. Ydermere kommer stoffet ikke rigtig på mode før 70erne. Crack bliver først opfundet i 1985.

 

LSD bliver først opfundet 1943.

 

Marijuana bliver gjort ulovligt i 1937(!).Før det bliver det solgt i ”Tea Pads” og brugt af underklassen der vokser sig meget større i løbet af slut20erne. Det er særligt brugt  i hipster-jazzmiljøet og eftersigende også af illegale mexikaner, det sidste er en af grundene til at det bliver gjort ulovligt (også 30ernes USA var narkolovgivningen racistisk begrundet).

 

 

Opium er en dramatisk klassiker som vi kender fra andre historiske settings (det vilde westen og 20’er gangster).   Heroin bliver udviklet i 1895. Begge to bliver, sammen med kokain, gjort ulovligt over to omgange (i 1914 og i igen i 1923). De første anstød til den berømte Franske forbindelse med ulovlige heroin “labs” i Frankrig sker i 1937, men netværket kommer for først for alvor op at kører efter Anden Verdenskrig. I heroin bliver ligesom hash, i 30’erne, anset for at være et hipsterstof.

 

 

… Gad vide hvordan det gik med rygningen i 1937?

6 tanker om "[Providence] Narko, 1937"

 1. Kristoffer Apollo

  Jeg har læst, at mafiaens heroinhandel allerede begyndte i 30’erne, især til den sorte del af New York (Harlem). De gamle mafiosi havde ‘officielt’ et æreskodeks, om at det var forkert at handle med narko, men nogle af familierne fik hurtigt bøjet det til, at det var o.k., så længe man kun solgte til negrene …

  Apropos organiseret kriminalitet: Den jødiske mafia var også rigtig stor i det nordøstlige USA på det her tidspunkt. Murder Inc. var fx stadig aktive.

  Svar
 2. Johs

  Iflg. En godfathers død – om Paul Castellano, så var det først på Apalachin-mødet i 1957 at Mafiaen, primært de fem familier i New York, satte en (mindre) stopper for narkohandel.

  I Providence sidder Patriarca på magten fra slutningen af 30erne og i hele New England fra 1940erne af, på trods af de iriske Bostonbander. Jeg tror jøderne mest holder sig til New York og mere syd på?
  Se http://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_L.S._Patriarca

  Svar
 3. Jesper Stein Sandal

  Forbudet mod opium hang også sammen med, at misbruget især fandt sted blandt de kinesiske immigranter i chinatowns i blandt andet San Francisco, så det hænger også sammen med racisme.

  Amerikanerne havde i øvrigt meget besvær med at få forbudt stofferne, indtil de fandt på konceptet med at gøre visse stoffer receptpligtige, så kun læger kunne ordinere dem. (NatGeo er din ven, når det gælder om at lære om narko)

  Morfin var også udbredt. Det blev vist reguleret efter (var det 1. verdenskrig?), hvor mange sårede soldater kom hjem fra krigen og var blevet afhængige af morfin.

  Så er der også stofferne blandt indianerne, hvor de i eksempelvis the south west brugte peyote. Så hvis du har brug for en erstatning for LSD, så kan du finde noget dér.

  Svar
 4. Kristoffer Apollo

  Jo, jøderne var mest nede i New York og New Jersey, men Murder Inc. udførte lejemord for mafiabosser over hele landet – så der kunne komme en jødisk hitman til byen.

  Svar
 5. Kristoffer Apollo

  P.S.: Så vidt jeg husker, skrev Joe Bonanno i sin selvbiografi, at heroinhandel var ildeset fra starten, men at især Tommy Luccheses familie overtrådte forbudet ved at handle med de sorte.

  Ikke at Bonannos selvbiografi nødvendigvis er den mest troværdige kilde. 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.