[EgF] Temaovervejelse

Længere nede kritisere både Thais og Elias mit kommende scenarie Enhver given Festag for ikke at hænge sammen. De mener Bloodbowl per definition er fjollet og derfor har spillet svært ved at indgå sammen med (hverdags)dramaer, der skal spilles mellem kampene.  Tematisk sætter mit scenarie altså sig imellem to stole.

.
Jeg har tidligere ødelagt et scenarie ved at sætte mig mellem to stole, så jeg tager denne kritik meget seriøs. Samtidig mener jeg det er en falliterklæring, hvis Fastavalspillerne kun kan rumme at udspille et med en stil indenfor samme scenarie.

.
Faktisk handler det om tema. Temaet i Enhver given Festag er at der er forskel på sport og hverdagslivet. Der er forskel på det spektakulære og ordinære. Bloodbowlkampene er udtryk for det spektakulære, det fantastiske og der hvor vores helte (ud)lever deres drøm. Det er hård arbejde – bevares – men deres anstrengelser gør dem også til helte. Hverdagsscenerne mellem kampene, er det omvendte. Det er den kedelige hverdag med hverdagsartige problemer. Det er her, hvor vores helte ikke er helte, men blot færder, ægtemænd og samfundsborger. Det er her, deres problemer ikke er heltes næste umulige forhindringer, men hverdagen overkommelige forviklinger, som man bare aldrig helt får løst. En helt dræber den udødelig dragne – slut. En ægtemand forsøger ikke at skuffe sin viv – hver dag resten af livet.

.
For at understege denne forskel, så vil jeg bygge et system, hvor man betaler for at være helt ved at udspille negative hverdagsscener. Det sværeste – for mig – er at komme med negative hverdagsscener, som er interessante at spille, men ikke er for spektakulære.

12 thoughts on “[EgF] Temaovervejelse

  1. kristian

    Jeg synes ideen er super. Som stor fan af engelsk fodbold og ikke mindst engelske tabloidaviser, er jeg ret forelsket i WAG (Wife and Girlfriend) konceptet, og tænker der er masser af interessante (små) dramaer i WAGs, sleske agenter, grådige bookmakers, besatte fans, og luskede tilbud om (kaos-)doping – også uden at det bliver kæmpestore dramaer.

    Kunne man køre det ala Dyst (og Løgstør), hvor spillerne udover deres starplayer, også har ansvar for de andre spilleres bekendtskaber uden for banen?

    Svar
  2. Kristian Lund

    Jeg tror det er vigtigt man gør klart fra starten at der ikke vader kaos-krigere rundt i Middeheim og køber klaphatte og tærter – ellers bliver det helt sikkert fjollet.

    Det skal være Bloodbowl som det kunne tænkes at foregå i Warhammer – og så se alle ekstrareglerne for kaos, undead, etc. som bare det, ekstraregler.

    Men i min erfaring (tak Johs, tak Svendsen, tak Imperie-forfatterne generelt) så kan Warhammer rumme humor blandet med det mest mørke og gritty shit man kan forestille sig. Og noget episk lir oveni.

    I min ringe erfaring om BB, så er det episke mindst lige så vigtigt som humoren. Man smadrer fandeme det andet hold, man vandt sgu lige på målstregen – ren sports-film-stil.

    Jeg tror til gengæld du har helt ret i at “spændende dagligdags-scener” er din udfordring. Og så skulle de vel gerne “kobles til spillet på banen”? – doping gør mig aggresiv, at holde de andre spillere på måtten tager min tid, mine skader ødelægger mit sexliv, etc.

    Svar
  3. Morten Greis

    I den forbindelse vil jeg anbefale sportsfilmen Salute of the Juggers/Sallows helte, som udspiller sig i et post-apokalyptisk australien, hvor holdene vandrer gennem ødemarken for at udfordre de lokale landsbyers egne hold, mens de drømmer om at blive til noget i landets hovedstad. Det har alle dage været min yndlings sportsfilm. Noget af stemningen kunne måske være inspiration.

    Svar
  4. johs

    Morten, jeg er også vild med Sallows helte. Meget vild. Og tror faktisk også det var min indgang til sportsfilm.

    Jeg er nemlig ikke særlig vild med sport – hverken at dyrke eller se på. Jeg så amr.football i et par, da jeg boede i et bofællesskab, hvor vi så det sammen. Men efter nogle år uden tv og nogle år uden de rette tvkanaler, så ved jeg igen ingenting om amr.football.

    Der er også derfor jeg spurgte om hjælp her: https://www.sortforsyning.dk/?p=240

    Svar
  5. johs

    Forresten Lund:
    Så bliver “mine skader ødelægger mit sexliv” nok brugt.

    Mine tanker om selve kampene og sammenhængen mellem hverdagsliv og kampe skriver jeg noget om i Maj. Over sommeren skal systemet så spilles og afprøves (måske i en minikampagne?).

    For jeg derefter kan skrive lortet.
    Det skal nok blive et scenarie (jeg har også kun tænkt på det i over små 7-8 år).

    Svar
  6. Uffe Thorsen

    Skriv scenariet. Fjern så alt det Warhammer.

    Jeg tror du mest af vane gør det til et warhammerscenarie.

    Hvorfor er det ikke amerikansk fodbold og mennesker i USA scenariet handler om? Giver det noget (ud over det komiske) at det er Warhammer?

    Hvis du vil bruge Warhammer skal du sgu kunne argumentere for hvorfor.

    (Undskyld jeg kritiserer, men jeg vil meget gerne se et amerikansk fodbold scenarie, men er ikke rigtig tændt på et Blood Bowl samme.)

    Svar
  7. johs

    Du må godt kritiserer Uffe og måske er Warhammer en darling.

    Jeg har dog på ingen måder lyst til at skrive et amr. fodboldscenarie, hvilket lidt udelukker det.

    Så første omgang giver Warhammer mig lysten 😉 Derudover synes jeg også at Warhammerverden kan noget. Den har i sig selv en fortælling (ligesom Blood Bowl har) når man blander den fortælling med amr. foldbold har man noget der ikke kun er et amr. fodboldscenarie.
    Alle historier kunne foregå på vesterbro i København, men det er også fint de ikke gør.

    Miljøet/verden giver noget. Fx synes jeg det giver noget, at jeg ønsker at fortælle en modnitetsfortælling (om at det er svært at være et normalt menneske) i en fantasysetting.

    Og jeg mener på et andet plan at Warhammerverden underbygger temaet om det spektakulære vs. det hverdagsartige. For modsat fx D&D rummer verden begge dele på samme tid. Warhammer har det episke, men ikke uden det ordinære sidder fast, som mudder og puder.

    Svar
  8. johs

    Men jeg er glad for dit kommentar. Den er vigtig.

    Det handler selvfølgelig også hvad man tænder på. Kan godt forstå, hvis man har det sådan med Warhammer eller især Blood Bowl (især hvis ens tilgang til det er figurspillene). Men er det ikke også lidt smag og behag?

    Svar
  9. Uffe Thorsen

    Tror du bliver nødt til at forklare mig hvad det er der er så skide sejt ved warhammerverdenen 🙂

    Ikke nødvendigvis på kommando, men jeg tror ikke det er helt dumt at sætte nogle præcisere ord på hvad det er warhammerverdenen (og særligt Blood Bowl, det er det der er sværest at forstå) giver et spil om kamp og hverdag.

    (Det sagt så skal du skrive lige det scenarie du har lyst til, så må jeg finde en der ved noget om amerikansk fodbold til at lave et remake af det bagefter. Men du er jo heldigvis ikke fremmed over for tanken om remakes.)

    Svar
  10. johs

    Jo, der skal måske være et afsnit om hvorfor blood bowl/warhammer er sejt i selve scenariet. (Måske et afsnit som alle scenarier skulle havde – hvad ved jeg).

    I første omgang tror jeg bare jeg skriver det her på blog’en. Snart, ligesom beskrivelsen af det der system med overgangen mellem hverdage og kampe. Kritikken kan vel bruge til alle scenarier der ikke foregår i vores verden. Hvorfor skal MG ikke bare handle om unge fyrer på vesterbro – hvorfor gør den der 40k antologi ikke?

    Men tak for kritikken 😀

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.