U-turn

Ok, at læse om Pers Pizza og Jonas’ nexuspunkter gør noget ved mig og min scenarieskrivning.

Som mit scenarie er nu, ½færdigt og lidt for langt, er det pisse lineær fortælling om ynkelighed og tysk idealisme. Det er kunne herfra gå hen og blive et udmærket metervarescenarie. Med nogle gode ideer og nogle meget problematiske huler. Altså sådan som scenarier er mest, men når jeg læser Per og Jonas tænker jeg: ”Ville jeg ikke mere?”.

Jeg mener, jeg sidder her med en rocker sætning og grundlæggende ontologiske præmisser på den ene side og et super lækkert medie på den anden. Det synes jeg, at jeg må kunne bruge bedre.

Efter den tanke husker jeg, hvad min lærer i videnskabsteori sagde til os, da vi skulle til at skrive den første opgave på filosofi. Situationen ved den eksamen er at man får tre spørgsmål og har en uge til at skrive en opgave om et af spørgsmålet. Til spørgetimen argumenterede han for, at hvis man ikke fik det spørgsmål man havde drømt om, var det bedre at få et 6tal for en opgave man selv synes var vigtig, end et 11tal for noget man faktisk ikke gad at skrive om.

Han ville ikke selv sige det sådan, men: Begæret er sgu det eneste der kan rede os!

Så nu laver jeg et motherfucker hjulspor og vender vognen, nu skal der spillerfrihed på drengen. Så må det briste eller bærer, krys finger for mig. Jeg har allerede ondt i brystet, ved tanken om hvor uoverskuelig det synes. Selvom jeg kan mærke et smil bevægede sig over mit ansigt og en følelse jeg ikke har følt siden jeg brød med den militante venstrefløj.

Det kan jo kun gå rigtig galt eller med det situationistiske ordsprog: ”Du har ikke en chance – grib den!”.

11 tanker om "U-turn"

 1. Thais Munk

  Du er en modig mand Johs, held og lykke med det. Jeg glæder mig virkelig til at læse dit scenarie! Det lyder virkelig fantastisk smukt, visionært og punket på en gang. Giv den gas, skriv det som det skal skrives!

  Luf fra 8680,
  Thais

  Svar
 2. johs

  He, tak for din tiltro Thais.
  Men… nu ser vi hvordan det går, ikke?
  Man skal jo ikke sælge børnene, før de er skudklar, vel? (lige lidt onkel dunkel humor dér).

  Svar
 3. johs

  Thomas: Jeps, mer’ strøm! mindre søvn.

  Jonas: Det er jeg bange for jeg ikke når, men på den anden side er dette scenarie spillet i mange andre former løbende i mine kampagner de sidste par år. Faktisk er 1 spiltest 1 mere end jeg pejler, men nu er jeg heller ikke kendt for at skrive gode scenarier 🙂

  Per: Jeps, Steen er rocker sej på mange måder. Fx handlende hans doktorafhandling om sammenhængen mellem kvanteteori og tysk idealisme – det er pænt gak, men også rocker sejt.

  Jeg bruger begrebet ‘begær’ lidt mærkeligt. Fx mener jeg at begær og vilje (i Kants forstand) er et og samme ting. Det betyder ikke vi er bundet af et begær som noget udenfor os. Begæret er en del af os, ligesom fornuften, men begæret har bare en aktiv funktion. Men det er bare noget filosofijazz, jeg arbejder på.
  Steen er lidt mere klassisk kantianer end jeg, derfor ville han nok synes at jeg vrøvler.

  Svar
 4. Jonas

  God ide at droppe den lineære model. Umiddelbart mener jeg heller ikke at det system du har brygget sammen egner sig til det. Hvis historiens udvikling så at sige er givet på forhånd kan det let gå hen og blive mærkelig forceret med et system der giver spillerne et bredt fortællerum. Spillerne kan komme til at pille ved ting der er nødvendige for historiens udvikling.

  Knæk og bræk med det. Det lyder mere spændende nu end før håndbremsen.

  Svar
 5. Pingback: video keno bonuses

 6. Pingback: converter odds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *